Budućnost ne staje - Kanadski reprezentativac u Podgorici!

Autor: Nemanja Janošev
petak 15.07.2022.
13:25
Izvor: Sportske.net

Žele i oni svoje mesto pod suncem!

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Kanadski reprezentativac Tre-Bel Hejns novi je košarkaš Budućnosti, ozvaničeno je danas.

Od dolaska novog trenera Vlade Jovanovića, vredno se radi u Podgorici. Budućnost želi što je konkurentniji mogući tim, pa upražnjavaju brojna mesta koja su se oslobodila odlascima gotovo čitave ekipe.

Tako posle Petra Popovića koji je produžio ugovor, te Kenana Kamenjaša koji se preselio iz Derbija, Kamerona Rejnoldsa i zvezde NCAA lige Fila Buta, na redu je četvrto pojačanje u vidu Tre-Bel Hejnsa.

Bel-Hejns rođen je u Torontu i četiri godine je proveo na Univerzitetu Vermont gde je bio jedan od glavnih igrača, pre svega kao organizator igre. U svojoj koledž karijeri prosječno je beležio 11.7 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Odlične organizacione sposobnosti i pronalaženje saigrača glavno je "oružje" kanadskog pleja, ali ga krasi i solidan šut i eksplozivnost na ulazu.

Hejns je igrao u razvojnoj ekipi Milvoki Baksa, dok je u Evropi debitovao u sezoni 2018/19 sa Fraport Skajlajnersima. 

Naredne sezone je nastupao u Finskoj za Helsinki, da bi u sezoni 2020/21 odigrao sjajnu sezonu u nemačkoj ligi za Merlins Kraisleim. Prosečno je beležio 17.9 poena, 3.9 skokova, 7.1 asistencije uz 1.2 ukradene lopte.

Prethodne sezone je nastupao u španskoj ACB ligi za Breogan Lugo za koje je prosečno postizao 12.7 poena uz 3 skoka i 4 asistencije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke