Budućnost ostaje i bez najvećeg talenta?! Nemci već u trci za njegov potpis!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.06.2021.
17:25
Izvor: Sportske.net, pobjeda

Posle prilike koju je dobio u minuloj sezoni, očekivalo se da će u narednoj imati značajniju ulogu u ekipi Budućnosti.

Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Povezane vesti

Talentovani Fedor Žugić već nekoliko godina važi za najveću nadu podgoričke Budućnosti i iz godine u godinu polako stiče iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

On je još kao 15-godišnjak debitovao u Evroligi, a prošle sezone ga je Dejan Milojević birao u prvu petorku ekipe Budućnosti u većini utakmica, sve do povrede skočnog zgloba koju je doživeo u martu.

Ovog leta, tačnije u septembru, Žugić će postati punoletan, ali upravo bi ta činjenica mogla da zabrine Podgoričane. Naime, momak sa čijim kvalitetima je već dobro upoznata i košarkaška Evropa do septembra treba da odluči sa kojim klubom će potpisati prvi profesionalni ugovor, pa u ovom trenutku nije sigurno da će ostati u Budućnosti.

Podgorička ''Pobjeda'' otkriva da je interesovanje za Žugića pokazao nemački Ulm koji je prošle sezone igrao u polufinalu Bundeslige, a mladog košarkaša je upoznao kroz mečeve Evrokupa, kada je Budućnost bila jedan od rivala pomenutoj nemačkoj ekipi.

Nema sumnje da Ulm nije jedini zainteresovan, ne bi trebalo da začudi ako u trku za Žugića uđe i neki od vodećih klubova iz ABA lige.

Dodajmo još da je Žugić prošle sezone beležio 3,4 poena po meču u utakmicama ABA lige. Najviše se istakao u mečevima protiv Cibone kada je upisao 20 i Igokee sa 17 poena, a u Evrokupu je prosečno beležio 5,3 poena po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke