Budućnost ozvaničila i drugo pojačanje, sledi i veliko iznenađenje?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.07.2023.
21:25
Izvor: Sportske.net

Podgoričani od juče silovito krenuli u angažovanje pojačanja.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Juče su potvrdili ostanak trenera Petra Mijovića, a već danas završili i prva dva pojačanja u igračkom kadru.

Preneli smo tokom popodneva da je novi košarkaš Budućnosti postao krilni igrač SC Derbija Andrija Slavković, a samo par sati kasnije iz Podgorice je stigla i zvanična potvrda da je angažovan i dosadašnji član Mege Andrija Grbović.

Radi se o mladom igraču rođenom u Pljevljima 2003. godine, igra na poziciji krilnog centra, a prošle sezone je u dresu Mege u AdmiralBet ABA ligi odigrao 28 utakmica i prosečno postizao šest poena, uz 3.4 skoka i 0.3 blokade.

Međutim, ono što se u ova dva dana može primetiti u crnogorskim medijima, konkretno u ''Vijestima'', da se uzgred provlači i informacija da je Bojan Dubljević završio saradnju sa Valensijom, da je sada slobodan igrač i tako nagoveštava da bi i Budućnost mogla da uđe u trku za iskusnim crnogorskim reprezentativcem i igračem evroligaškog kvaliteta. Za sada je sve na nivou spekulacija, ali trener Mijović je najavio velike ambicije.

''Čeka nas kompleksan i značajan posao. Uprava je obezbedila sredstva da može da se formira respektabilan sastav, koji bi mogao da napravi iskorak u Evrokupu i da ostanemo konkurentni za sami vrh AdmiralBet ABA lige. Moramo karakterno, pa tek onda količinom talenta, da dovedemo ljude koji mogu da odgovore takmičarskom nivou i to postavljamo kao jedan od prioriteta. Eventualne greške u selekciji moramo da svedemo na minimum, kako bi ekipa funkcionisala već od početka priprema'', objasnio je Mijović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke