Ledej utišao ''Moraču'', Partizan osvojio drugo mesto i već zna rivala u plej-ofu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2024.
21:23
Izvor: Sportske.net

Kad je bilo najvažnije, Ledej postigao ključne poene za crno-bele.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Košarkaši Partizana trijumfovali su večeras u derbiju 25. kola AdmiralBet ABA lige protiv domaće Budućnosti rezultatom 89:83 i tako osigurali drugu poziciju na tabeli pred plej-of.

To znači da će u plej-ofu igrati protiv sedmoplasirane ekipe, a to će biti Igokea, osim u slučaju da vodeća Crvena zvezda izgubi obe svoje preostale utakmice što je zaista teško očekivati.

Nekadašnji košarkaš Partizana Nikola Tanasković je obeležio uvodnih nekoliko minuta meča u ekipi Budućnosti, brzo je stigao do šest poena, a crno-beli su se do ulaska Zeka Ledeja prilično mučili u napadu. 

Zatim je Panter pogodio svoju prvu trojku, i to uz faul, ubrzo je i Ledej pogodio svoj prvi šut i Partizan je izjednačio na 10:10, ali je Budućnost do pred kraj prve četvrtine uglavnom imala poen-dva prednosti.

Kevin Panter je već do kraja tog dela igre stigao do 11 poena, a  trojkom Alekse Avramovića crno-beli su ipak dobili prvi kvartal sa 23:21. 

Najveći deo druge četvrtine je protekao u blagoj rezultatskoj prednosti crno-belih, a najzanimljivije je bilo poslednjih nekoliko minuta do poluvremena, kada smo gledali pravi trojkaški obračun Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja sa jedne i Flečera Megija sa druge strane. Naneli je vezao tri trojke, svaki put mu je Megi odgovorio, a još jednu za ekipu Partizana u tim trenucima je postigao i Ledej.

Na kraju prvog poluvremena možda i najrealniji rezultat posle svega viđenog - nerešeno, 44:44.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Partizan je znatno bolje počeo drugo poluvreme, kada je poenima Nanelija, Doužera, pa trojom Kaminskog stigao do najubedljivijeg vođstva od početka meča - 55:48.

Tu prednost su crno-beli održali do kraja treće četvrtine, s tim da je Flečer sa još dve svoje trojke povremeno smanjivao razliku.

Na startu četvrte deonice gosti prvi put stižu do vođstva od devet poena razlike, Avramović je osvojio loptu u odbrani, usledila je kontra koju je Ponjitka rešio za 72:63.

Međutim, uvođenje Trifunovića i Koprivice u tim trenucima se nije isplatilo treneru Obradoviću, pa domaći trojkom Brendona Pola smanjuju na 74:70.

Usledio je Obradovićev tajm-aut posle kog je vratio na teren svoje najveće adute, a Doužer pogađa i vraća crno-bele na ''plus šest''.

Ali, ekipa Budućnost je povratila samopouzdanje, probudila se i publika, pogotovo kada je Kamenjaš smanjio na 76:74, a na ulasku u poslednja četiri minuta Kaminski je uzvratio svojom novom trojkom.

Međutim, opet se uvukla nesigurnost među igrače Partizana na ulasku u finiš meča, a Budućnost sa linije penala vezuje četiri poena i preko ferela prilazi na 80:79.

Usledio je novi neiskorišćen napad Partizana, ali ni Ferel na drugoj strani ne pogađa trojku, što kažnjava Kevin Panter za 82:79 u korist crno-belih.

Trener Žakelj je reagovao tajm-autom posle kog smo videli najatraktivniji potez večeri - nebeski skok Makundua i zakucavanje preko Ledeja, pa još uz faul košarkaša Partizana!

Ali, kao da je tim zakucavanjem samo naljutio košarkaša Partizana. Zek Ledej je vezao pet svojih poena u naredna dva napada gostiju i crno-beli su poveli sa 87:83!

Do kraja, domaći nisu više uspeli da vrate neizvesnost, Partizan je zasluženo trijumfovao i ostvario cilj.

Ledej je sa 22 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi i ujedno pokazao koliko je nedostajao crno-belima u mečevima protiv Reala i Olimpijakosa. Panter se zaustavio na 19, Naneli na 15 poena, a Kaminski je upisao 11.

Kod domaćih, Megi 17, Kamenjaš 14 poena i 7 skokova. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke