Budućnost posustaje, novi poraz u ''Morači'', nemoćan i Čanak protiv Huventuda

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.12.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Večeras se igraju utakmice devetog kola Evrokupa.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti pretrpeli su večeras četvrti poraz u Evrokupu. Ekipa Vlade Jovanovića je u okviru devetog kola Evrokupa poražena pred svojim navijačima od Turk Telekoma sa 84:71.

Budućnost sada ima skor 5-4, ovo joj je drugi uzastopni poraz u Grupi B, a Turk Telekom se učvrstio na liderskoj poziciji sa sedam pobeda i dva poraza.

Francuski internacionalac Aksel Butil je bio nerešiva enigma za odbranu Podgoričana, upisao je 26 poena i sedam skokova, a odlično ga je pratio Sestina sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod domaćih Rejnolds najefikasniji sa 17 poena, a Bel-Hejns je upisao 14, uz šest asistsencija.

Zanimljivo, tri od četiri poraza u Evrokupu Budućnost je doživela na svom terenu, a jedini poraz u gostima pretrpela je u prošlom kolu od Gran Kanarije.

U Grupi A, novi poraz doživela je ekipa Lijetkabelisa koju sa klupe vodi Nenad Čanak. Litvanski tim je na svom terenu izgubio od Huventuda sa 90:76. Huventudu je ovo šesta pobeda u devet kola, a Lijetkabelis je sada na osmom mestu sa skorom 4-5.

Elenson sa 17 i Para sa 16 poena bili su najefikasniji u pobedničkom timu, a Gričijunas, Kulamae i Lipkevičijus su sa po 12 poena predvodili domaći tim.

Pobedu u gostima ostvario je i nemački Ulm koji je sa 84:81 savladao rumunski Kluž. Ulm sada ima pet pobeda i četiri poraza, a Kluž je ostao na pretposlednjem mestu Grupe A sa dve pobede manje. Kristen je sa 26 poena predvodio goste do pobede, a kod domaćih bivši košarkaši Partizana Birčević i Gordić su upisali po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke