Budućnost pred Mornar najavljuje borbu do poslednjeg atoma snage

Autor: Sportske Net
četvrtak 28.10.2021.
19:17
Izvor: Sportske.net

Ne potcenjuju protivnika.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkapi Budućnosti su juče ostvari veliku pobedu nad Valensijom u okviru drugog kola Evrokupa posle dramatične završnice.

"Ostvarili smo pobedu protiv neverovatno jakog protivnika, koji je ostvario fenomenalne rezultate na evropskoj sceni u prethodnih nekoliko godina. Ključ uspeha je bila odbrana, ogromna energija koju smo uložili, kao i vera da možemo do pobede. Valensija je tokom meča imala prednost u rukama, odbijala je naše pokušaje da stignemo do preokreta, a imali smo i problema sa realizacijom. Međutim, pomenutom odbranom smo držali meč u egalu”, rekao je košarkaš podgoričkog tima Filip Barović i dodao:

"Sve se poklopilo u poslednjem kvartalu. Odbrana je i dalje bila na jako visokom nivou, a iz pomenute odbrane stiglo je i neophodno samopouzdanje za igru u napadu. Pronašli smo ključ za defanzivnu postavku Valensije, stigli do triler završnice, a zatim poenima Džastina Kobsa i do zlata vredne pobede”.

U AdmiralBet ABA ligi, Budućnost takođe beleži pobede, dok je jedini poraz doživela od Zvezde. Za vikend je očekuje duel sa komšijama iz Bara.

Idemo korak po korak od početka sezone, a probleme sa kojima se suočavamo rešavamo u hodu. Sada je najvažnije da se malo osvežimo posle ogromne energetske i fizičke potrošnje protiv Valensije, jer nas očekuje izuzetno težak posao protiv Mornara. Svi koji misle da će meč koji sledi biti lak, jer Barani nemaju pobedu u dosadašnjem delu sezone, kada je ABA liga u pitanju, mnogo greše. Svesni smo da nas očekuje nova borba do poslednjih atoma snage, svesni smo da ćemo morati da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena, ako želimo, a želimo da stignemo do pobede u meču koji sledi”, zaključio je Barović.

Utakmica između Budućnosti i Mornara igra se 31. oktobra od 17 časova u Podgorici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke