Budućnost se mučila protiv ''fenjeraša'', na kraju ipak ubedljiva pobeda

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.01.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Sedmi trijumf Podgoričana u Evrokupu.

Buducnost VOLI/Filip Roganovic
Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti upisali su sedmu pobedu u 11 odigranih kola Evrokupa.

Tim Vlade Jovanovića je večeras pred samo 500 gledalaca u dvorani ''Morača'' savladao poslednjeplasiranu ekipu Grupe B, poljski Slask sa 82:71 i sada Budućnost deli od trećeg do petog mesta u grupi sa skorom 7-4, a Slask je i dalje na samo jednoj pobedi uz čak deset poraza.

Dugo je poljski tim večeras odolevao, čak je i vodio na poluvremenu sa četiri poena razlike, ali je u nastavku Budućnost potvrdila da je kvalitetniji tim-

O'Brajen sa 14, Bel-Hejs sa 13Popović sa 12 i Kaba i Drobnjak sa po 11 poena bili su najefikasniji u ekipi Budućnosti, a goste je predvodio Kolenda sa 23 poena.

U istoj grupi Turk Telekom je na svom terenu deklasirao Hamburg sa 98:74 i izdvojio se na drugom mestu sa skorom 8-3. Briljirali su Butil sa 23 poena, Grent sa 18 poena i 10 asistencija i Džons sa 14 poena i 10 skokova.

Uspešan na svom terenu bio je i Hapoel Tel Aviv koji je pred svojim navijačima savladao Pariz sa 95:79, uz sjajnu partiju Brauna koji je upisao 17 poena, 16 asistencija i osam skokova.

U Grupi A, Prometej je danas na svom terenu savladao Brešu sa 79:72 i probio se na deobu drugog i trećeg mesta sa sedam pobeda i četiri poraza, koliko ima i Huventud. Kenedi i Sanon su sa po 17 poena bili najfikasniji u pobedničkoj ekipi.

-

Standings provided by Sofascore

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke