Budućnost silovito u finale ABA lige!

Autor: Darko Mitrović
petak 07.05.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Podgoričani će imati više vremena za pripremu u odnosu na svog rivala.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti prvi su finalisti ABA lige ove sezone.

Oni su večeras i kao gosti savladali ekipu Mornara u Baru rezultatom 92:81 i tako sa 2:0 u pobedama u polufinalnoj seriji, izborili plasman u finale.

Ostaje sada da se vidi ko će biti rival Podgoričanima u finalu, a to će biti pobednik majstorice drugog polufinala između Crvene zvezde i Igokee. Taj meč je na programu u utorak u Beogradu, pošto je ranije večeras Igokea savladala Zvezdu u Laktašima sa 81:68 i izjednačila na 1:1 u pobedama.

Kada je u pitanju večerašnji duel Mornara i Budućnosti, bila je to još jedna prilično efikasna utakmica ove dve ekipe, na šta su nas već i navikli u prethodnim međusobnim susretima, ali večeras Barani ipak nisu bili na dosadašnjem nivou.

Tokom prvog poluvremena se vodila uglavnom ravnopravna borba, iako je Budućnost dobila prvu četvrtinu sa 27:20. Mornar je u drugoj deonici uhvatio priključak i na poluvreme se otišlo vođstvom gostiju od 52:50.

Već u trećoj, Budućnost je počela polako da uvećava prednost, koja je postala dvocifrena i do kraja domaći nisu uspeli da se rezultatski približe.

Džastin Kobs je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, Dela Vale ga je pratio sa 17, Vili Rid je upisao 14, a isticao se i atraktivnim blokadama u odbrani. Uz njih, odličan i Nikola Ivanović sa 10 poena, šest asistencija i četiri skoka.

U ekipi Mornara 16 poena Nidama, Smit je upisao 12, Vranješ 11, a van ritma bio je Džejkob Pulen koji se zaustavio na skromnih 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke