Budućnost slavila i u Francuskoj, Andora posustaje u Partizanovoj grupi

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
22:16
Izvor: Sportske.net

Podgoričani zadržali lidersku poziciju u Grupi B.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti odlično igraju ove sezone u Evrokupu, a šestu pobedu u osam odigranih kola upisali su večeras u Francuskoj, na gostovanju ekipi Burga.

Tim Aleksandra Džikića je slavio rezultatom 86:82 i tako zadržao mesto na vrhu tabele.

Budućnost je veliki deo posla obavila već u prvom poluvremenu, koje je dobila sa 46:31. U nastavku je domaćin pokušao da uzvrati, ali Podgoričani nisu dozvolili preokret.

Kobs sa 24 poena i šest asistencija je bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, a odlični su bili i Sili sa 21 i Vili Rid sa 15 poena i osam skokova.

Za to vreme, u Partizanovoj grupi A, španska Andora je pretrpela treći poraz, i to na gostovanju u Parizu protiv Metropolitansa rezultatom 81:74.

Andora je bila za nijansu bolja u prvom poluvremenu, vodila je sa 40:35, ali je u nastavku francuski tim preokrenuo rezultat i izborio svoju četvrtu pobedu u grupi.

Kroford sa 15, Hana sa 12 i Miler-Mekintajer sa 11 poena i pet asistencija predvodili su pobedničku ekipu, a u Metreopolitansu su se izdvojili Hanter sa 16 i Hornsbi sa 14 postignutih poena.

Ranije danas, Alimpijevićeva Bursa je u Grupi B savladala Ulm na svom terenu sa 68:66, a zanimljivo je da je ekipa Ulma krajem druge i početkom treće četvrtine napravila seriju 20:0 i povela sa 43:36. Međutim, Bursa je uzvratila serijom 13:0 i do kraja nije dozvolila preokret.

Frimen i Nidam su sa po 20 poena predvodili Bursu do pobede, a kod gostiju je najbolji bio Blosomgejm sa 16 poena i pet skokova.

U istoj grupi Venecija je kao gost savladala Promiteas u Grčkoj sa 78:68, a Bramos, Sanders i Vat su sa po 13 poena bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke