Budućnost srušila lidera!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.01.2024.
21:13
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda Podgoričana i najava uspona forme.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Promenljive igre prikazivala je ekipa Budućnosti u proteklom periodu, posebno je razočarala pšroteklog vikenda kada je jedva iščupala pobedu protiv poslednjeplasiranog Mornara u AdmiralBet ABA ligi.

Večeras je u 14. kolu Evrokupa ekipa trenera Andreja Žakelja imala za rivala mnogo ozbiljniji tim, francuski Burg koji je lider Grupe B, ali se Budućnost ovoga puta prikazala u mnogo boljem izdanju.

Podgoričani su posle bolje igre u drugom poluvremenu slavili sa 78:74 i sada imaju skor od šest pobeda i osam poraza, koliko imaju i Aris i Trento, na deobi od petrog do sedmog mesta. Podsetimo, prvih šest ekipa iz obe grupe idu u nokaut fazu takmičenja. 

Burgu je ovo treći poraz i sada deli prvo mesto sa Gran Kanarijom, obe ekipe imaju skor 11-3.

Budućnost je odlično započela meč, povela sa 9:0, ali je do kraja prvog kvartala ispustila tu početnu prednost, da bi u drugoj deonici otišla na ''minus devet'' - bilo je 39:30 za goste.

Stigla je ekipa Burga do maksimalnih 11 poena prednosti početkom treće četvrtine, ali Podgoričani ubrzo ulaze u najbolji period svoje igre na ovom meču, prave seriju 12:0, za preokret i vođstvo od 49:47.

Burg je nakratko poveo pred kraj ovog dela igre, ali je poslednja četvrtina u potpunosti pripala ekipi Budućnosti, pre svega zahvaljujući raspoloženom Joanu Makunduu.

Domaći su u poslednjih deset minuta konstantno imali blagu rezultatsku prednost koju su uspeli da zadrže.

Mekinli Rajt sa 16 i Joan Makundu sa 12 poena i 6 skokova predvodili su ekipu Budućnosti, a kod gostiju najefikasniji Luis i Morgan sa po 13 poena.

U istoj grupi, Turk Telekom je u Ankari savladao ekipu italijanskog Trenta sa 78:70, što mu je ukupno peta pobeda, koliko ima i litvanski Lijetkabelis koji sa klupe vodi na Nenad Čanak. Lijetkabelis je večeras na svom terenu poražen od španske Gran Kanarije sa 92:84, a rumunski Kluž je pred svojim navijačima bio ubedljiv protiv Arisa, bilo je 90:74.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke