Budućnost u ''petoj brzini'', stigla i zvezda NCAA lige!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.07.2022.
19:19
Izvor: Sportske.net

Podgoričani danas ozvaničili dva pojačanja iz inostranstva!

Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Dugo je u redovima šampiona Crne Gore vladalo zatišje posle pravog ''egzodusa'' iz njihovog tima po završetku sezone, ali se ispostavilo da se čekala sednica Upravnog odbora i potvrda da li će Dragan Bokan ostati na čelu kluba.

Čim je to potvrđeno, Podgoričani su započeli da serijom pojačanja.

Najpre je angažovan trener Vlade Jovanović, potom je produžen ugovor sa Petrom Popovićem, da bi juče angažovan i Kenan Kamenjaš iz SC Derbija.

Danas još dva pojačanja, i to iz inostranstva. Prvo je tokom prepodneva predstavljen nekadašnji član Minesote, San Antonija i Hjustona Kameron Rejnolds, a večeras još jedan Amerikanac.

U pitanju je 26-godišnji kombo-bek Fil But, koji je na zvaničnom klupskom sajtu Budućnosti predstavljen kao ''zvezda NCAA lige''.

On je prošlu sezonu proveo u belgijskom Ostendeu sa kojim je osvojio titulu prvaka, uz prosečni učinak od 13.6 poena, 3.7 skokova i 3.3 asistencije.

''Nakon srednje škole u Maunt Seint Džozefu, gde je bio proglašen za najboljeg košarkaša grada Baltimora, dobio je stipendiju od jednog od najboljih košarkaških programa u zemlji - Univerziteta Vilanova.

But će da postane legenda "Divljih mačaka", a ubacio je preko 1.500 poena i podelio preko 300 asistencija. Sa 148 odigranih utakmica drugi je na večnoj listi Vilanove po broju odigranih utakmica.

U NCAA ligi osvojio je dve titule, a posebno se istakao u finalu 2016. godine kada je protiv Severne Karoline ubacio 20 poena i bio najzaslužniji za trofej svog tima.

Nakon koledž karijere igrao je dvije sezone u razvojnoj NBA ligi, prvo u timu Kapital Go Go (Vašington Vizards), a onda i u Oklahoma Blu Siti (Oklahoma Siti Tander)'', navodi se na klupskom sajtu Budućnosti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke