Drama u ''Morači'', Budućnost poklekla u produžetku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.01.2024.
21:36
Izvor: Sportske.net

Podgoričani učinili minimalnim svoje šanse za prolaz dalje.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

U utakmici 16. kola Grupe B Evrokupa, koja je bila posvećena uspomeni na prerano preminulog Dejana Milojevića, podgorička Budućnost je večeras u punoj ''Morači'' posle velike borbe koja je trajala duže od dva i po sata poražena od Nemačkog Ulma sa 84:80.

Podgoričani sada imaju skor 6-10 i samo teoretske šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja, a Ulm je stigao do svoje devete pobede i četvrtog mesta na tabeli.

Počelo je dobro za ekipu Budućnosti koja je povela sa 6:0, nešto kasnije je vodila sa 16:9, ali onda gosti preuzimaju kontrolu i serijom 8:0 dobijaju prvu četvrtinu sa 17:16.

Slično i u drugoj deonici koju je Budućnost opet bolje počela, ali je ekipa Ulma držala priključak, a onda serijom 10:2 u finišu druge četvrtine nemački tim stiže do osam poena prednosti na poluvremenu - 38:30.

Treća četvrtina je protekla u neuspešnim pokušajima ekipe Budućnosti da smanje razliku. Bilo je mnogo grešaka u napadu, uz loš defanzivni skok, pa je Ulm održavao vođstvo od devet do 13 poena razlike.

Konačno, poenima Tanaskovića Budućnost na oko šest minuta do kraja prilazi na 64:57. Tanasković zatim osvaja loptu u odbrani, posle čega Flečer Megi pogađa trojku uz faul i za tili čas su Posgoričani uhvatili priključak - 64:61!

Igračima Ulma je ''ušla voda u uši'' u tim trenucima, Kamenjaš je prekinuo njihov naredni napad, a u kontri Megi pogađa novu trojku za izjednačenje na 64:64!

Nravno, usledio je tajm-aut, posle kog Klepiš pogađa trojku, ali istom merom izvraća Mekinli Rajt za 67:67, da bi na ulasku u poslednja tri minuta Jogi Ferel donosi vođstvo Podgoričanima - 69:67.

Nedugo zatim Vilijams vraća prednost Ulmu, a posle Žakeljovog tajm-auta, Rajt pogađa novu trojku za Budućnost i meč je ušao u dramatičnu završnicu.

Imali su Podgoričani i sreće, jer su gosti zatim promašili tri slobodna bacanja, a u poslednji minut se ušlo rezultatom 72:72. Usledili su neiskorišćeni napadi na obe strane, pa je Budućnost imala 13 sekundi za poslednji napad, napad za pobedu, ali nije ga iskoristila i ušlo se u produžetak.

A u dodatnih pet minuta uglavnom je Ulm vodio, Budućnost stizala, i to uz previše izgubljenih lopti, a kada je Figeroa pogodio novu trojku za 84:80 na 32 sekunde do kraja, postalo je jasno da će Ulm dobiti ovaj meč.

Na kraju, Jogi Ferel sa 15 poena i 8 asistencija najefikasniji u ekipi Budućnosti, Kamenjaš je upisao 12 poena, uz 11 skokova, a 12 poena je imao i Megi.

Kod gostiju Figeroa ubedljovo najbolji sa 24 poena. 

Ranije večeras u istoj grupi, Kluž je na svom terenu, uz po 16 poena Guzmana i Stipanovića, savladao ekipu Trenta sa 88:83, što mu je četvrta uzastopna, a ukupno 12. pobeda u Grupi B, dok Trento ima skor 7-9.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke