Budućnosti dovoljno pet minuta za trijumf!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.05.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret Podgoričana.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar rezultatom 83:76 u "Morači" u prvoj utakmici finalne serije Prvenstva Crne Gore.

Ekipa Mornara bolje je započela utakmicu i brzo stekla dvocifrenu prednost (5:15), do kraja prve četvrtine domaćin je smanjio na (21:13).

Posle samo dva minuta igre u drugoj deonici Barani su vodili sa maksimalnih +14 (14:28). Ekipa trenera Aleksandra Džikića delovala je loše u tim momentima, ali je srpski stručnjak sa nekoliko izmena uspeo da "razmrda" svoje igrače pa se Budućnost vratila na rezultatski egal do kraja poluvremena (39:39).

Prvi put su domaći poveli na startu drugog poluvremena (41:39), ali su gosti serijom 11:0 vratili rezultatsku prednost na svoju stranu.

Mornar je ušao u poslednju četvrtinu sa 10 poena prednosti (52:62). Budućnost je još jednom uspela da se vrati i dođe do izjednačenja na tri i po minuta do kraja (70:70).

Budućnost je odigrala sjajno u završnici, napravila seriju 10:0 i tako došla do važne pobede na startu finalne serije.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Marko Jagodić-Kuridža i Filip Barović sa po 14 poena. Vladimir Mihailović se posebno istakao u Mornaru sa 16 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke