Bum - Dorsi ohladio Oli zbog ponude koja se ne odbija, stiže bombastična zamena

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.07.2022.
11:35
Izvor: Sportske.net

Evroligaški market je izuzetan!

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Američki košarkaš Tajler Dorsi odbio je da potpiše novi ugovor sa Olimpijakosom, prenose evropski mediji.

Ojačava se Olimpijakos na brojnim poljima i nove akvizicije se tek očekuju, ali u novu sezonu, Grci će ući bez jednog značajnog imena - Tajlera Dorsija. Bek je odlučio da napusti evropsku košarku, za sada, i prihvati poziv koji se ne odbija.

U pitanju je NBA ugovor sa Dalas Maveriksima koji su ga poželeli nakon privatnog rada s njim u Sjedinjenim Američkim Državama. On je poslednji put igrao i najjačoj ligi sveta u sezoni 2018/19 noseći dresove Atlanta Hoksa i Memfis Grizlisa sakupivši ukupno 104 utakmice u regularnom delu sezone. Prosečno je ubacivao 6.7 poena po susretu.

Olimpijakos mu je obećao veće ambicije u predstojećoj sezoni, što potkrepljuju pomenutim akvizicijama, ali NBA je NBA i to je svima jasno.

Njega će, kako sada stvari stoje zameniti još jedan sjajan šuter, ujedno i zemljak - Ajzeja Kenon. Ovaj odlični igrač je prošlu sezonu započeo u Uniksu, blistao u brojnim mečevima, a onda takmičarsku godinu završio u Galatasaraju zbog poznatih dešavanja između Rusije i Ukrajine. Turski tim ne može da mu isplati 400.000 dolara na godišnjem nivou, što ih razdvaja u ovom momentu.

Takođe, drugo ime koje se spominje je Met Smit, koji je prošlu sezonu proveo u Čikago Bulsima, a u Evropi je igrao 2019. godine kada je nosio dres Valensije i osvojio Evrokup, nakon čega se vratio u NBA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke