Bura se ne stišava, Vujošević žestoko odgovorio Partizanu

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 13.05.2021.
19:25
Izvor: Sportske.net

Trener ne odustaje od svoga novca.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević otkrio je malo poznate detalje po pitanju dinamike ispate dugovanja crno-belih prema menja izoseći kako je to kroz prethodne godine teklo.

Vujošević godinama unazad nije u Partizanu, ali s vremena na vreme se njegovo ime pojavi u kontekstu dugovanja bivšeg kluba.

Trofejni stručnjak je ovaj put reagovao na stav kluba iz Humske iznoseći drugačije tvrdnje.

"Po razlazu s Partizanom nismo seli da se nađe korektan finansijski način. Od tih 800.000 Partizan je sa nekim obračunima koje je pravio tadašnji finansijski referent Žarko Stijović, dugovao oko 660.000. Samo sam 140.000 naplatio u te tri godine. U atmosferi razlaza nisam imao čak ni garanciju BAT. Da se sa mnom selo, razgovaralo šta da se uradi sa tim velikim dugom, da su oni dovedeni u tu situciju da moraju to da urade. Moraju, mislim, ali prema njihovom mišljenju. Nije bilo toga", počeo je Vujošević razgovor na zapaljivu temu za Sport klub.

Podsetio je da je njegov agent Miško Ražnatović razgovarao sa tadašnjim predsednikom crno-belih Nikolom Pekovićem.

"Napravljen je dogovor da se veliki dug podeli u pet rata. Ti finansijski stručnjaci su izračunali da od otprilike 660.000 smanji još tačno 82.000 zbog kazni koje sam dobijao braneći klub. Sećate se priče da ne sme sako da se skida, pa zbog tehničkih, pa zbog izjava. Uglavnom, najviše prema ABA, ali pre svega prema KLS. Nešto je bilo i u odnosu na Evroligu, ali manje i za telefon koji sam koristio još 12.000 i ta suma je odmah umanjena za 94.000. Nekome iz perspektive drugog posla kojim se bavi te sume izgledaju veliko, ali u odnosu na takmičenja koja sam imao – Jadranska i Evroliga i rezultate koje sam postizao sam verujte su male. Nisam imao premiju ni za jedan od velikog broja trofeja koje smo osvojili, ni premiju za transfer igrača koji je klub pod mojim vođstvom proizvodio i od čijih transfera je dugo u dobroj meri živeo, pa su to bila celokupna moja primanja od kojih je veliki deo zbog finansijske situacije u klubu u tom momentu nije bio isplaćen", naveo je Vujošević.

Istakao je da su titule koje je osvojio Partizan za vreme njegovog mandata najjeftinije plaćene.

"Oni su bez pritiska od tih pet rata od ostatka umanjenog za kazne, hoću još jednom da naglasim da su to najjeftinije plaćene titule koje je Partizan ikada osvojio, dali samo prvu. Platili su sa određenim zakašnjenjem, u vreme prvog Pekovićevog mandata, ali bez ikakvog pritiska. Druga, treća i četvrta su morale da se potražuju, posle dugog čekanja, preko BAT. Ono što ipak ne mogu da zamerim previše sadašnjoj odluci BAT je to što sam svestan da sam te pare već jedan dobar deo naplatio zahvaljujući njihovim odlukama".

Naveo je na koji način je pre početka prošle sezone postigao dogovor sa sadašnjom upravom, ističući da je imao razumevanja za situaciju u klubu, ali da nije želeo tek tada da oprosti novac koji je pošteno zaradio.

Na kraju je apostrofirao da je Partizan imao više novca od Zvezde samo kada je crveno-bele vodi Stevan Karadžić, dok je u svim ostalim situacijama budžet bio na strani kluba sa Malog Kalemegdana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke