Buran derbi u Hrvatskoj, Srbin čovek odluke, Splićani se žalili!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.12.2022.
18:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaška tema dana u Hrvatskoj.

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Uporedo sa izazovima u AdmiralBet ABA ligi, hrvarski klubovi igraju i domaća takmičenja, a sinoć su Cibona i Split odigrali dramatičan meč u okviru osmine finala Kupa Krešimira Ćosića.

Cibona je izborila plasman u četvrtfinale pobedom na svom terenu od 90:88, a koš odluke postigao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Partizana i Mege Aleksandar Aranitović.

Međutim, posle meča gosti su bili besni na sudije, jer je Mavra na isteku vremena fauliran pri šutu za tri poena, ali nije dobio priliku da izvede ta slobodna bacanja, jer su sudije na kraju utvrdile da je vreme, ipak, za delić sekunde ranije isteklo.

Usledila je žalba Splićana, čeka se epilog, ali teško je očekivati da bi nešto moglo da se promeni i da se odigra novi meč, čemu se u Splitu nadaju.

Posle meča je svoj šut za pobedu prokomentarisao i Aranitović.

''Taj šut je moj specijalitet. Umeo sam i ranije da pogađam za pobedu, doduše nikada sekundu do kraja. Sada ja, sutra neko drugi. Lep je osećaj ovako odlučiti utakmicu, na meni je bio Mavra, digao sam se na šut, pogodio...'', rekao je popularni ''Sani''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke