Bursa sve bolja, Nidam se raspucao!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Realna vrednost ove ekipe videće se u naredne dve utakmice.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizanov naredni rival u osmini finala Evrokupa, turska Bursa koju sa klupe vodi Dušan Alimpijević, večeras je upisala novu pobedu u tamošnjoj Super ligi.

U zaostaloj utakmici 19. kola, Bursa je večeras na svom terenu savladala petoplasiranu Pinar Karšijaku rezultatom 84:77 i značajno se približila plasmanu u plej-of.

Prva četvrtina nije nagoveštavala ovakav ishod, jer je Karšijaka posle deset minuta igre vodila sa 29:16! Međutim, Bursa je pokazala da ume da se vrati iz velikog rezultatskog minusa i to joj je još jedan kvalitet na koji će u Partizanu svakako obratiti pažnju.

Do poluvremena, Bursa je prišla na 48:45, a u nastavku je uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Najzaslužniji za ovakav ishod su Derek Nidam koji je upisao 25 poena (trojke 5/8) i Dejv Dadžinski sa 23 poena, pet skokova i tri asistencije, a Endrjuz je upisao 14 poena. Kod gostiju najbolji Francuz M'Baje sa 19 poena.

Bursa će u subotu gostovati Efesu koji se večerašnjom pobedom uz sjajnu partiju Filipa Petruševa izjednačio sa Fenerbahčeom na vrhu tabele. A onda, 20. aprila sledi spektakl u ''Štark Areni'', Partizan protiv Burse.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke