Bursa u transu preživela trojku Pulena za polufinale!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 27.04.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Turci slave Alimpijevića.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši turske Burse savladali su Cedevita Olimpiju u "Stožicama" 83:85 i plasirali se u polufinale Evrokupa.

Turski tim još jednom nije bio impresioniran ambijentom na gostujućem terenu. Započeli su utakmicu maksimalno fokusirano. Dejv Druzinski je poenima davao ton igri turske ekipe.

U drugoj četvrtini ekipa Dušana Alimpijevića dolazi do dvocifrene prednosti, bilo je +13 (27:38). Cedevita Olimpija delovala je "pogubljeno" u tim trenucima. Gosti su dominrali u na oba kraja terena i stigli do 15 poena prednosti u finišu prvog poluvremena (35:50).

LJubljačani se nisu predali, serija 9:0 početkom treče četvrtine vratila je u život "Sokiće" (51:57). U tim trenucima razigrali su se Jogi Farel i Džejkob Pulen.

Na startu poslednjeg kvartala Cedevita Olimpija stigla je na samo poen zaostatka (66:67), ali je tada na scenu stupio fenomenalni Derik Nidam i  poenima u seriji odbio nalet zahuktalog domaćina.

Meč je ušao u neizsvesnu završnicu. Trojka Nidam na minut i po do kraja donela je +5 Bursi, ali je u sledećem napadu raspoloženi Amerikanac dobio petu ličnu grešku i morao da napusti parket. 

Jogi Ferel je preuzeo odgovornost u završnici u redovim Cedevita Olimpije, njegova trojka na 28 sekundi do kraja vratila je utakmicu na jedan posed lopte. Bursa je imala napad, ali su gosti popustili pod pritiskom i napravili faul u napadu. 

Poslednji napad imala je Cedevita Olimpija, loptu je u svoje ruke uzeo Džejkob Pulen, pogodio trojku iz "nemoguće" pozicije, ali je vreme isteklo.


To je značilo da je Bursa u polufinalu Evrokupa. Tamo će im protivnik biti Andora.

Najjefikasniji na meču bio je Derik NIdam sa 20 poena, Holand je ubacio 16, a Bitim 14 poena. U poraženoj ekipi Jogi Ferel je postigao 20 poena, Pulen 15, a Ogust 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke