Čačani blistali pred selektorom, Mega razočarala posle podviga protiv Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.01.2022.
13:47
Izvor: Sportske.net

Još jedno iznenađenje u AdmiralBet ABA ligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Mege nisu uspeli da ponove partiju iz meča sa Partizanom od pre tri dana, iako su danas bili u kompletnijem sastavu.

Ekipa čačanskog Borca je danas kao gost u okviru 17. kola savladala Megu u dvorani ''Mega Factory'' rezultatom 91:85 i tako prekinula seriju od četiri uzastopna poraza u AdmiralBet ABA ligi.

Borac sada ima skor 5-10, a Mega je na 7-8.

Predvođen raspoloženim Savom Lešićem i Hanterom Hejlom, Borac je odlično odigrao prvu četvrtinu, dobio ju je sa 23:16, a vođstvo je održavao sve do kraja poslednje deonice kada je Mega izjednačila na 37:37.

Domaćin je početkom trećeg kvartala pokušavao da ubrza igru i to mu je uspevalo prvih nekoliko minuta, ali je Borac i dalje odlično igrao u napadu, ne dozvoljavajući rivalu da se rezultatski ''odlepi''.

Mega je i u većem delu poslednje četvrtine imala blagu prednost, ali je finiš meča obeležio plejmejker Borca Ilija Đoković koji je svojom trojkom i definitivno presudio domaćinu.

Hejl je sa 22 poena i šest skokova predvodio Borac do pobede, a Lešić ga je pratio sa 19 poena i sedam skokova, dok su Đoković i Pecarski upisali po 14 poena.

Kod domaćih, Luka Cerovina 17 poena, Jović i Smit po 11, a Simanić 10 poena.

Utakmicu je pratio i selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić kome su se gosti iz Čačka danas predstavili u najlepšem svetlu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke