Čačani blistali u Novom Mestu, sjajni Pecarski i Hejl presudili Krki!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.11.2021.
20:47
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiv meč odigran je u dvorani ''Leona Štuklja'' u Novom Mestu.

AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si
AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Povezane vesti

Posle četiri uzastopna poraza u AdmiralBet ABA ligi, ekipa čačanskog Borca večeras je u uzbudljivom meču devetog kola kao gost savladala Krku u Novom Mestu sa 97:90.

Ovo je Čačanima treća pobeda u sezoni, Krka je pretrpela šesti poraz, ali tek prvi u dvorani ''Leona Štuklja''.

Krka je bila bolja u prvoj četvrtini, imala je tada čak 16 poena prednosti, vodila 28:12, ali Čačani prave seriju 9:0 do kraja te deonice i polako hvataju rezultatski priključak.

Predvođena raspoloženim Rokom Stipčevićem, Krka je i u drugoj četvrtini održavala blagu rezultatsku prednost, ali je nastavak meča protekao u znaku ekipe Borca.

Trojkom Uroša Čarapića, Borac je početkom treće četvrtine poveo sa 51:48. Isto je učinio i sredinom treće deonice, kada je novom trojkom doneo novu prednost Čačanima - 55:53.

Kada je i Pecarski pogodio za tri, Borac je poveo sa 65:60, potom je bilo i sedam poena prednosti za Čačane, ali početkom poslednje deonice Krka pravi seriju 11:0 i okreće na 71:67 u svoju korist.

Posle tajm-auta Marka Marinovića, odlični Hejl pogađa trojku i konačno prekida ovu seriju domaćih. Od tog trenutka Čačani ponovo preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu, a sredinom poslednje četvrtine Marko Pecarski svojom novom trojkom donosi gostima šest poena prednosti - 83:77.

Nisu se ni domaći predavali, pre svih Rok Stipčević koji takođe nastavlja svoju trojkašku seriju, ali kako se meč bližio kraju, Pecarski je bio sve dominbantniji i u napadu, i u odbrani, gde je imao dve ključne blokade, a Hejl je sve to krunisao sa dve vezane trojke i Borac je poveo sa 93:82 i izgledalo je da je tada ovaj meč rešen.

Ali, na drugoj strani ne odustaje Rok Stipčević, nove njegove trojke i za tili čas Krka stiže na 93:90. Imao je Stipčević nešto kasnije i priliku za izjednačenje, nije pogodio iz teške pozicije, a na drugoj strani Hejl novim poenima ''overava'' zasluženu pobedu Borca.

Hanter Hejl je bio najefikasniji kod Čačana sa 27 poena, sedam skokova i šest asistencija, Pecarski ga je pratio sa 17 poena, četiri skoka i tri blokade, a Lopez se zaustavio na 15 poena i devet asistencija.

U ekipi Krke Stipčević 27 poena i sedam asistencija, Macura 18 poena i pet asistencija

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke