Čačani se spremaju za ABA ligu, pala tri važna potpisa, u planu i tri evropska pojačanja!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.06.2020.
16:40
Izvor: Sportske.net

Borac je dobio priliku da se takmiči u prvoj ABA ligi.

druga.aba-liga.com/Borac/Dusko Radisic
druga.aba-liga.com/Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Na sednici ABA lige krajem maja odlučeno je da se ABA liga proširi za dva tima, pa su tako priliku da učestvuju u elitnom rangu dobili čačanski Borac i Split.

Koper Primorska će najverovatnije odustati od takmičenja u ABA ligi zbog finansijskih problema, njih bi trebalo da zameni MZT Skoplje.

Bilo kako bilo, Srbija je u Borcu dobila još jednog predstavnika u elitnom rangu regionalnog takmičenja, a Čačani su već počeli sa pripremama za narednu sezonu.

Kako prenosi "Morava info", Borac planira da zadrži kostur ekipe iz nedavno okončane sezone, ali i da ga pojača sa dva ili tri proverena igrača evropskog kalibra.

I dok se još uvek ne zna ko bi mogao da pojača ekipu pred takmičenje u ABA ligi, uprava kluba je krenula sa ostvarivanjem prvog dela plana, a to je zadržavanje ključnih igrača iz postojećeg rostera.

Tako je kapiten Uroš Čarapić već produžio ugovor sa klubom, a parafe su na nove saradnje stavili i Amerikanac Brajs Džouns, kao i bivši košarkaš Mege i FMP-a Radovan Đoković.

Džouns je parafirao produžetak saradnje na još godinu dana, Đoković na još dve godine.

Američki košarkaš je u sezoni za nama beležio 10,9 poena uz četiri asistencije po nastupu, dok je Đoković imao prosek od 14 poena i 3,4 asistencije po meču.

Derbi baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke