Čak i za svoje standarde, Nikola Jokić je noćas bio VELIČANSTVEN! MVP kandidatura!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.12.2022.
07:13
Izvor: Sportske.net

Kakva partija!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je rasturio odbranu Vašingtona, ubacio je 43 poena, uz nestvaran šut 17 od 20. Denver je iz reketa postigao 98 koševa, jednostavno Vizardsi su bili nemoćni. MVP je dodao 14 skokova i osam asistencija i sprečio doskorašnje klupske drugove Monte Morisa i Vila Bartona da se raduju u Koloradu. Njih dvojica su zajedničkim snagama ubacili 42 poena, ali slaba je to uteha, tim je primio čak 141 koš, teško da bi Bredli Bil i Porzingis koji su propustili meč to sprečili, ako se pogledaju brojke Nagetsa u ovom meču. 

Jer posle poluvremena Jokić je prolazio odbranu Vašingtona kako je hteo, ubacio je 15 of prvih 19 poena svog tima u nastavku, a ostala četiri su delo njegovih asistencija. Morao je sam jer je Džamal Marej bio tih čitave večeri, na kraju je završio sa pet poena. 

Majk Meloun će imati zamerke na svoju odbranu koja je dozvolila previše, pogotovo u prvom poluvremenu kada su gosti iz prestonice šutirali 58% za tri poena i imali mnogo otvorenih pozicija za šut, ali ovakvog Jokića je nemoguće dobiti!

 

 Dalas je razočarao, Klivlend je slavio u Teksasu, Donovan Mičel se osvetio na neki način Mavsima, mada je rekao da im je zahvalan. Da Juta nije izgubila seriju prošle godine u plej-ofu možda Mičel ne bi završio u Ohaju. Mičel kaže da je shvatio da je to kraj za njega u Solt Lejk Sitiju. Noćas je ubacio 34 poena, Kavsi su potpuno neutralisali napad domaćina. Dončić je ubacio 30 poena, ali njegov tim je najviše uspeo da se spusti na -9 tokom poslednje četvrtine. 

Niksi su u formi, peta pobeda u nizu, za ovu su morali da rade prekovremeno jer su posle produžetka srušili Čikago Rendl je promašio šut za pobedu u regularnom delu, ali je ubacio 31 koš, Branson dodao 30, uključujući i ključnu trojku u finišu produžetka. Bulsi su drugi meč u nizu izgubili u dodatnih pet minuta, DeRozan je broja do 32, LaVin ubacio 25, Vučević 19 uz 7 skokova i 5 asistencija. Dragič je dodao 7 poena...

Ništa novo kod šampiona, izgubili su još jedan meč na strani. Pali su protiv Pejsersa, tim iz Indijane je ubacio 16 trojki, Tajres Halibarton je vodio domaće sa 29 poena, na drugoj strani 27 od 38 koševa Karija u prvom delu nisu bili dovljni, nije igrao zbog povrede u poslednjih 14 minuta meča. Drajmond Grin je isključen u poslednjoj četvrtini, ubacio je samo poen, nije ni čudo što su Voriorsi na 2-12 u gostima. 

Damijan Lilard je zdrav i to je loša vest za rivale Portlanda. Ubacio je 37 poena San Antoniju, u decembru je na proseku od oko 35 koševa po meču od kada se vratio iz povrede, mišić ga je dve nedelje držao van terena. Ovo je treći trijumf u nizu za tim iz Oregona, San Antonio je takođe tražio nastavak najbolje serije u sezoni, ali nisu našli rešenje za Lilarda koji je imao i osam asistencija i pet skokova. 

Tajler Herou je bio heroj pobede Majamija u Oklahomi. Dao je 35 poena, ubacio devet trojki najviše u karijeri. Pogodio je šut pet sekundi pre kraja koji je prelomio meč, Tander je imao poslednji napad, Džildžes-Aleksander je promašio, a Gidijev pokušaj da ga popravi završio je sa sirenom na obruču. Domaći su smatrali da su sudije propustile da sviraju prekršaj na njihovom najboljem igraču. Majami je ubacio 24 trojke, najviše u sezoni i to bez Batlera. Pokuševski je ostao bez poena za osam minuta na parketu.

Produžetak u Šarlotu. Alek Burks je sa 27 poena bio ključ u pobedi Pistonsa koji su pokvarili povratak na teren LaMelo Bola. Bol je završio sa 23 poena i 11 asistencija, ali je morao zbog šest penala pre kraja na klupu, pa se njegovo odsustvo itekako osetilo u produžetku. Bojan Bogdanović je brojao do 24, Pistonsi su stigli ekipu iz Severne Karoline na tabeli. 

Atlanta je dozvolila Orlandu da im ubaci 50 poena u prvoj četvrtini, Medžik je u seriji od četiri pobede. Franc Vagner je ubacio 24 poena, nakon prvih 12 minuta, domaći su bili na +28. Inače ovih 50 poena za četvrtinu je apsolutni rekord Orlanda. Kod gostiju Hanter je stigao do 25 koševa, 20 u drugoj četvrtini kada su Houksi prepolovili prednost domaćih. Jang je uz 19 poena, imao 16 asistencija, Bogdanović 17 poena, 5 skokova 3 asistencije, rupa u kojoj se našao njegov tim posle prvih 12 minuta bila je preduboka.

U velikoj krizi je Toronto, izgubili su +16 noćas pa je pobedu iz Kanade odneo Sakramento. Sjajna partija VanFlita 39 poena je ostala bez nagrade, iako su dobro startovali Reptorsi su sada na 13-15. Kod Kingsa, Foks 27, Malik Monk 24, već smo pisali ovo je najbolji start tima iz Kalifornije od 2005. godine. 

U meču koji je tek završen, Pol Džordž je napravio prvi tripl-dabl u sezoni, 17 poena, po 11 skokova i asistencija, a Klipersi su dobili Minesotu u susretu sa mnogo grešaka malo poena. Gosti su trojke šutirali 4 od 22, promašili osam bacanja, pa iako je domaćin odigrao tek prosečan meč, slavili su na kraju...

Šarlot - Detroit 134:141 pr.
Indijana - Golden Stejt 125:119
Orlando - Atlanta 135:124
Čikago - Njujork 120:128
Toronto - Sakramento 123:124
Oklahoma - Majami 108:110
San Antonio - Portland 112:128
Dalas - Klivlend 90:105
Denver - Vašington 141:128
LA Klipers - Minesota 99:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke