Čak ni Žoc nema objašnjenje za Partizanovu igru

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
23:20
Izvor: Sportske.net

Nije bio oduševljen partijom svog tima.

SC Derby
SC Derby

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nema pravo objašnjenje zbog slabije partije svog tima u pobedi nad SC Derbijem u AdmiralBet ABA ligi.

Jedina utakmica regionalnog šampionata odigrana je u subotu u Podgorici. Partizan se mučio, gubio veći deo meča, ali je u završnici njihov kvalitet ipak isplivao na videlo i Studentski centar je pao.

Željko Obradović smatra da njegova ekipa nije igrala sa dovoljno energije i koncentracije, posebno je istakao borbu protivničkih igrača kojima je čestitao na "izvanrednoj utakmici".

"Čestitam ekipi Studentskog centra jer mislim da su odigrali izvanrednu utakmicu. I na kraju, utakmica se završi sa 10 razlike iako su oni velikim delom vodili.  Uspeli smo da odigramo najbolje poslednjih par minuta i zahvaljući tome smo dobili. Još jednom, čestitke njima. Mislim da nismo igrali sa dovoljno energije, mislim da ono što je najvažnije u sportu, a to su želja i koncentracija, da toga u našoj igri večeras nije bilo previše. Dokaz za to je neverovatan broj ofanzivnih skokova ekipe Studentskog centra i što je meni kao treneru još važnije, a to je da su one 'ničije lopte' uvek bile njihove, što samo pokazuje njihovu želji i to kako su ušli u utakmicu", objašnjava Obradović.

On ističe da u ovom trenutku ne može tačno da definiše razlog blede igre crno-belih.

"Ja ne znam tačan razlog zbog kog smo mi počeli i odigrali utakmicu većim delom na taj način. Moguće i da je došlo do zamora, mi smo tim koji igra u ritmu. Imaćemo sada važnu utakmicu u utorak, zatim u četvrtak protiv Mege i nadam se u subotu protiv Cibone. Dakle utakmica na svaka dva dana, ali to je program. Kakav je, takav je. Moramo da se pripremimo i da shvate svi igrači da moraju da pomognu timu", istakao je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke