Čanak čini čuda u Litvaniji - Lijetkabelis poveo u finalu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 26.05.2022.
22:43
Izvor: Sportske.net

Na pomolu senzacija.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Lijetkabelisa pobedili su Lijetuvas Ritas, kao gosti, rezultatom 68:77 u prvom meču finalne serije prvenstva Litvanije.

Ekipa koju sa klupe predvodi naš trener Nenad Čanak, a na parketu Đorđe Gagić prethodno je u polufinalu senzacionalno eliminisala velikog favorita Žalgiris.

Nije dobro počelo za Lijetkabelis večeras, Ritas je na startu poveo sa 12:0, da bi ubrzo došao do maksimalnih +15 (19:4).Ipak, gosti su se brzo stabilizovali i spustili se na jednocifrenu razliku do kraja prve četvrtine (26:17).

Zaigrali su izabranici Nenada Čanka odlično u drugoj četvrtini i vratili se u rezultatski egal do poluvremena (36:36).

Održava je Ritas minimalnu rezultatsku prednost većim delom treće deonice, ali je Lijetkabelis u finišu uspeo da povede po prvi put na utakmici (50:52).

Do kraja meča gosti nisu ispuštali vođstvo, već do kraja treće četvrtine razlika je bila dvocifrena u korist Čankove ekipe (53:63). Uspeli su "hladnokrvni" igrači Lijetkabelisa da sačuvaju prednost i stignu do brejka u finalnoj seriji.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Grk Kalacakis sa 16 poena, naš Đorđe Gagić ubacio je poena manje. U redovima Lijtuvas Ritasa istakao se Normantas sa 11 poena.

Domaćin naredne utakmice je Lijetkabelis za tri dana, a finalna serija se igra u tri pobede.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke