Čanak i Alimpijević dele lekcije u Evrokupu!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 30.11.2022.
20:41
Izvor: Sportske.net

Rezultati grupe A.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Bursaspora savladali su na svom parketu ekipu Kluža rezultatom 95:80 u meču 6. kola Evrokupa u grupi A.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Onuralp Bitim koji je ubacio 26 poena, zatim Derek Nedham sa 21, te Entoni Klemons sa 16. U redovima gostujućeg tima Karel Guzman i Emanuel Kejt postigli su po 16 poena, dok je Nemanja Gordić ubacio 13 poena.

Ekipa Dušana Alimpijevića kontolisala je veći deo utakmice. Pad u igri dogodio se samo u drugoj četvrtini koju je Kluž dobio sa 23:18. Posle velikog odmora usledio je pravi odgovor turskog tima koji je u poslednju četvrtinu ušao sa velikih 12 poena prednosti, koju nije ispuštao do kraja meča.

Posle šest odigranih kola Bursaspor ima skor 4:2 i nalazi se na trećoj poziciji, dok je Kluž doživeo četvrti poraz i zauzima 8. mesto.

U drugom meču ove grupe Cedevita je poražena na gostovanju ekipi Lietkabelisa rezultatom 104:98.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Kristijan Kulame koji je postigao 24 poena, poen manje ubacio je Goloman, a Grisjunas je meč završio sa 16 poena.

Na ovom meču viđena su dva različita poluvremena. Prvih 20 minuta pripali su ekipi Nenad Čanak koji je tad deo utakmice dobio sa 60:44, dok je gosti u nastavku uspevali da smanje prednost protivnika, ali nedovoljno za preokret.

Cedevita je zabeležila i šesti poraz i ostala zakucana za poslednje mesto, dok je Lietkabelis upisao treću pobedu.

U trećoj utakmici ove grupe ekipa Ulma slavila je na gostovanju Prometeju rezultatom 106:105. 

Ulm je vodio tokom cele utakmice, a neizvesna završnica usledila je u poslednjoj četvrtini kada je Prometej potpuno nadoknadio zaostatak, ali na kraju nije uspeo i da preokrene za pobedu.

Najefikasniji u timu Ulma bio je Jago Dos Santos sa 26 poena, 24 poena ubacio je Karim Jalov, dok je Nikolas Brecel ubacio 17. U timu Prometeja Đan Klavel ubacio je čak 34 poena, sledi Di Džej Stivens sa 18 i Isuf Sanon sa 17.

Ulm je peti sa skorom 3:3, dok je Prometej sedmi sa istim skorom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke