Čanak: "Izuzetno bitna pobeda"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.01.2018.
22:10
Izvor: Sportske.net

Strateg beogradskog Partizana Nenad Čanak izjavio je da pobeda u Laktašima ima izuzetan značaj i da njegovu ekipu ostavlja u trci za plasman u plej-of.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su danas Igokeu u okviru 16. kola regionalne ABA lige čime su zadržali priključak za četvrtoplasiranim Mornarom koji ima trijumf više.

Trener crno-belih Nenad Čanak izjavio je da večerašnja pobeda ima izuzetan značaj upravo zbog toga što njegov tim zahvaljujući njoj ostaje u borbi za četvrto mesto na tabeli i plasman u polufinale.

"Izuzetno bitna pobeda za nas, a nakon ovog trijumfa smo ostali u trci za četvrto mesto. Imali smo kontrolu 18 minuta, nakon toga smo primili 12 poena i otišli u rezultatski deficit. Imali smo dobru reakciju u trećoj četvrtini. Marinković i Šalić su imali dobru odbrambenu rolu, pod košem su dobri bili Šalić i Gagić a to nam je donelo pobedu", konstatovao je Čanak.

Junak utakmice bio je Novica Veličković koji je za 36 minuta na parketu postigao 25 poena i ostvario po tri skoka i 3 asistencije.

"Bila je teška utakmica, znali smo je da je Igokea na domaćem terenu dobila Budućnost i pribojavali smo se toga. Prelomili smo ih našom energijom, željom i borbenošću. Iako smo imali veliku prednost našom nesmotrenošću oni su uspeli da se vrate u meč ali na kraju smo ipak uspeli da pobedimo i ostvarimo trijumf koji nam mnogo znači", rekao je kapiten crno-belih.

Partizan sledeću utakmicu u ABA ligi igra 20. januara na svom terenu protiv zagrebačke Cibone. Do kraja ligaškog dela takmičenja crno-bele čeka jako težak raspored jer ih u poslednjih šest kola očekuju okršaji sa tri najkvalitetnije ekipe u ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 15.01.2018
11:15

Canak, mora to bolje...

avatar
Ninoslav Krejic
Sunday, 14.01.2018
23:24

Napred Partizan do f4 Aba lige podrska Canku

avatar
Leipzig&Partizan
Monday, 15.01.2018
00:34

Druze,zeleo bih isto ali veoma tesko.Da bismo prosli Mornar mora da izgubi 2 utakmice,a mi sve da pobedimo..nA tek treba da igramo protiv Buducnosti,Cedevite i Crvene Zvezde