Čanak neslavno počeo sa Turk Telekomom - Kluž iznenadio Turke

Autor: Filip Rodic
sreda 04.10.2023.
20:24
Izvor: Sportske.net

Tek je start sezone, ali ovo je za nauk.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši rumusnkog Kluža pričinili su iznenađenje u meču grupe B Evrokupa pobedom nad prošlogodišnjim finalistom Turk Telekomom 80:71 na domaćem terenu.

Novi trener Turk Telekoma, srpski stručnjak Nenad Čanak nije dobro počeo svoj novi angažman. Duga sezona, tek je njen početak, ima mnogo prostora da se popravi prvi utisak.

Prednost domaćeg terena i bolja uigranost ekipe donela je rumunskom timu počenu dvocifrenu prednost od 28:14 posle prvi 10 minuta. Na poluvremenu je bilo 50:36 za Kluž. 

Turk Telekom je uspeo da se vrati izuzetnom trećom deonicom 26:9, ali su igrači Kluža pokazali dovoljnu mentalnu snagu da ne podlegnu pritisku i uspeli su da poslednji period završe u rezultatskom plusu, dovoljno za trijumf.

Pri pogledu na statistiku vidi se velika razlika u odnosu asistencija i izgubljenih lopti. Kluž je završio na egalu od po 14 uspešnih proigravanja i grešaka, dok su gosti imali 10 asistencija i 16 prodatih lopti. Pobednički tim je imao značajniju prednost u skoku u napadu sa 18 uhvaćenih loptu, naspram 12 rivala, a obe ekipe blago rečeno nisu blistale u šutu za tri. U poređenju lošeg i lošijeg je bolje prošao domaćin sa 9/30, naspram 5/22 Turk Telekoma.


Brajs Džouns i Karel Guzman su sa po 14 poena predvodili Kluž. Pratili su ih Derel Sili sa 13 i Andrija Stipanović, poznato ime ljubiteljima regionalne košarke, sa 10 poena uz šest skokova.

Tajron Valas je kod Turk Telekoma bio najefikansiji sa 18 poena. Okben Ulubaj je bio iza njega sa 12 poena.

U narendom kolu, Tuk Telekom dočekuje Budućnost, dok Kluž gostuje Slasku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke