Čanak objasnio, ovo su uzroci večerašnjeg poraza

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2018.
23:11
Izvor: Sportske.net

Strateg crno-belih Nenad Čanak objasnio je nakon meča sa Valensijom koji su bili uzroci večerašnjeg poraza.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Beogradski crno-beli prikazali su se u dobrom svetlu na gostovanju favorizovanom protivniku, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Trener Partizana Nenad Čanak čestitao je Valensiji na pobedi i otkrio u kojim segmentima igre je njegov tim podbacio večeras.

"U prvom poluvremenu smo igrali pametno u napadu, na duge napade, ali smo u odbrani igrali 'mekano'. Valensija nam je dala previše poena iz reketa, nismo koristili faulove i bonus", rekao je Čanak.

Valensija je slavila rezultatom 79:71 u okviru 3. kola Evrokupa.

"U drugom poluvremenu smo zaigrali čvršće u odbrani, ali smo tokom tri, četiri minuta u trećoj četvrtini bili bez rešenja u napadu. Valensija je snažan rival i umeli su to da kazne", dodao je Čanak.

Pored navedenih propusta u igri Nenad Čanak je podsetio da je njegov tim večeras nastupio bez dvojice izuzetno važnih igrača na krilnim pozicijama.

"Danas smo igrali bez dva jako bitna igrača, Bandže Sija i Radeta Zagorca. Ostatak ekipe je dao maksimum ali to nije bilo dovoljno za pobedu", zaključio je Čanak.

Sledeću utakmicu u Evrokupu ekipa Partizana igra na svom terenu protiv ASVEL-a, ali će pre toga odmeriti snage sa Krkom u okviru 4. kola ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke