Čanak podigao ekipu iz krize, važna pobeda za prolaz u osminu finala

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2023.
21:58
Izvor: Sportske.net

Večeras se igraju i utakmice 13. kola Evrokupa.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti


U Grupi A, ekipa litvanskog Lijetkabelisa je večeras kao gost savladala direktnog rivala u borbi za plasman u osminu finala, ekipu rumunskog Kluža rezultatom 77:75.

Ovo je druga uzastopna, ukupno šesta pobeda ekipe koju sa klupe vodi naš Nenad Čanak i koja je pokazala da izlazi iz krize u kojoj je donedavno bila, dok je Kluž ostao na četiri pobede, na pretposlednjem mestu u grupi.

Orelik je sa 20 poena predvodio pobedničku ekipu, a Klužu nije bilo dovoljno 17 poena Nemanje Gordića. Bivši srpski reprezentativac Stefan Birčević je u ekipi Kluža upisao šest poena.

U istoj grupi uspešna u gostima bila je i Breša koja je sa 74:66 savladala ekipu francuskog Burga. Sada i Breša, kao i Lijetkabelis ima skor 6-7, a Burg je treći sa skorom 8-5.

U Grupi B, Turk Telekom je upisao devetu pobedu i učvrstio se na drugom mestu na tabeli. Turski tim je na svom terenu savladao poljski Slask sa 76:63, a mnogo efikasniji meč odigrali su Hamburg i Promiteas. Grčki tim je slavio sa 105:103 i osigurao plasman u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke