Čanak ređa pobede, Cedevita Olimpija definitivno ispada, Alimpijevićeva Bursa izgubila u Rumuniji

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.03.2023.
22:18
Izvor: Sportske.net

Slavlje litvanskog tima u Ljubljani.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u Evrokupu se polako privodi kraju, a ekipa Cedevita Olimpije više nema ni teoretskih izgleda za plasman u osminu finala.

Ljubljančani su večeras na svom terenu poraženi od litvanskog Lijetkabelisa sa 94:87, što im je 12. poraz u 15 odigranih mečeva i u preostala tri kola neće moći da se domognu osmog mesta koje donosi prolaz dalje.

Istovremeno, ekipa Lijetkabelisa pod vođstvom Nenada Čanka beleži sve bolje rezultate. Ovo im je četvrta uzastopna pobeda u Grupi A Evrokupa i sada imaju skor 8-7, na deobi od trećeg do šestog mesta.

Najzaslužniji za novi trijumf Lijetkabelisa bili su Orelik sa 22 i Moris sa 19, dok je Nikola Popović upisao deset poena.

Domaće su predvodili Jogi Ferel sa 22 i Zoran Dragić i Alen Omić sa po 15 poena.

U istoj grupi, Prometej je kao gost savladao Ulm u Nemačkoj sa 83:78 i učvrstio se na prvom mestu u grupi sa 11 pobeda i 4 poraza. Uspešan u gostima bio je i drugoplasirani Huventud koji je ubedljivo savladao francuski Burg sa 86:65, uz 22 poena i osam skokova Anta Tomića. Frncuskom timu je ovo četvrti poraz u nizu i sada je u grupi timova sa skorom 8-7.

Isti učinak ima i Venecija posle večerašnje ubdljive pobede nad Brešom od 90:64, a Breša je ostala na sedmom mstu sa pobedom manje.

Konačno, rumunski Kluž je na svom terenu savladao Alimpijevićevu Bursu sa 87:83 i sada na pretposlednjem mestu ima pet pobeda i 10 poraza. Bursa je pretrpela osmi poraz i nalazi se na osmom mestu sa dve pobede više.

Džons je sa 14 poena i osam skokova bio najbolji u ekipi Kluža, a Stefan Birčević je upisao 9 poena i tri skoka.

U Grupi B, Londomn Lajonsi su prema očekivanju kao gosti savladali poslednjeplasirani Slask sa 83:76, a Hamburg je bio ubedljiv protiv Pariza, slavio je sa 91:74 i tako pomogao podgoričkoj Budućnosti da uveća svoje izglede za osvajanje četvrtog mesta u grupi. Sada Budućnost, Pariz i Promiteas imaju skor 9-6 na pozicijama od četvrtog do šestog mesta, a Hamburg je osmi sa skorom 5-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke