Čanak stvara ''spartanski'' Partizan, sledi napad na titulu, a onda i na Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2018.
12:51
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Optimizam u Partizanu naglo porastao posle trijumfa u Kupu, trener crno-belih najavljuje još radosti za navijače njegovog kluba.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Uoči završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Partizan je izgubio sve šanse za plasman u plej-of ABA lige, prokockao je već ''viđenu'' pobedu u Ljubljani i delovalo je da crno-beli privode kraju još jednu neuspešnu sezonu i da je borba za trofeje ''nemoguća misija''.

Ali, onda je usledio taj turnir u Nišu i ''povratak otpisanih''. Crno-beli su zablistali punim sjajem u finalu protiv Zvezde, osvojili ''Žućkovu levicu'' i nagovestili još veće mogućnosti do kraja sezone.

Sada žele i titulu, a trener Nenad Čanak u intervjuu za ''Kurir'' otkriva i način na koji će Partizan pokušati da dođe do duple krune.

''Moj deo posla je da unesem veru igračima i da naredna dva meseca budemo kao Spartanci, da nam to bude cilj i glavna opsesija. Smatram da Partizan i u srpskoj ligi treba da juri trofej, jer je poznato da naš tim u svim takmičenjima u kojima učestvuje ima najveće ciljeve'', izjavio je Čanak.

A od sledeće sezone ambicije bi mogle da postanu još veće, kao u jeku decenijske dominacije crno-belih u Srbiji.

''Cilj je Evroliga! Bez dileme! Kada će to biti i u kom vremenskom periodu, ne mogu da odgovorim. Moje je da razmišljam, od treninga do treninga i od utakmice do utakmice'', poručio je Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Sunday, 25.02.2018
19:36

Nije Čanak trener za velike domete, pogotovo za Evroligu. A igrači nisu ni za ABA ligu dovoljno jaki, pa me čudi da daje ovako neskromne izjave. Mnogo toga treba promeniti, ali verovatno mora tako da priča, bez obzira na sve.

avatar
Sunday, 25.02.2018
14:44

Kako (u) naredna dva meseca, kad se igra nasa liga? Inace, sram da bude malog Pecarskog.

avatar
RG VILI
Sunday, 25.02.2018
17:31

Zbog cega sram da bude Pecarskog?

avatar
Sunday, 25.02.2018
18:07

Zato sto razmislja o potpisivanju profesionalnog ugovora. Iskreno, da li si znao da na to mislim i pre nego sto si napisao komentar?