Čanak poražen od bivšeg tima i igrača Partizana

Autor: Filip Rodic
utorak 24.09.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Nedovoljno snage na gostovanju.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Susret dva stručnjaka kojima su se karijere isprepletale u prethodnom periodu završio se porazom Nenada Čanka i njegovog Lietkabelisa od strane Erdema Džana i Turk Telekoma sa 72:66 u prvom kolu grupe B Evrokupa.

Početkom prethodne sezone Erdem Džan je stupio na klupu Anadolu Efesa kao zamena za Ergina Atamana posle dobrih rezultata sa Turk Telekomom. Na njegovo mesto je došao Nenad Čanak. Ni jedan, ni drugi nisu izdržali na tim pozicijama do kraja sezone. Srpski stručnjak se brže-bolje vratio u Lietkabelis, a Džan u tim iz Ankare.

Susret ova dva stručnjaka u Ankari pripao je domaćinu. Tok meča prošao je mahom kroz vođstvo Turk Telekoma uz povremene povratke gostiju. Čak je Lietkabelis uspeo da bude u rezultatskom plusu tokom uvodnih minuta treće deonice, ali nisu uspeli to da održe. Poslednji trzaj bio je u finišu meča, kad su se spustili na 68:66 na minut i 40 do kraja, ali je bivši igrač Partizana Entoni Braun košem za dva, pa slobodnim bacanjima okončao pitanje pobednika.

Interesantno, četiri najefikasnija igrača na meču ubacila su po 12 poena. Domaćine je predvodio Joan Makondu uz četiri skoka, a pomenuti Braun je ostvario dabl-dabl sa po 11 poena i skokova. Kajl Aleksander je takođe ubacio 11 poena. 

Kod gostiju su do učinka od 12 poena došli Kalaicakis, Kovliar i Lipkevičijus. Marko Pecarski je za 25 minuta ubacio 10 poena i uhvatio osam skokova.

U drugom meču grupe B Burg je bio ubedljiv protiv Hamburg Tauersa sa 100:80.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke