Čas košarke Liektabelisa - šamarčina Partizanu u Litvaniji!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 08.03.2022.
20:03
Izvor: Sportske.net

Katastrofa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ubedljivi su poraženi na gostovanju litvanskom Liektabelisu 93:78 u meču 14. kola Evrokupa i tako uz finale Kupa Radivoja Koraća odigrali ubedljivo najgoru utakmicu u dosadašenjem delu sezone.

Crno-beli su otputovali u Litvaniju osokoljeni prvom ovosezonskom pobedom u večitom derbiju, a vratili se "goli i bosi" i tako ugasili euforiju koja se digla nakon duela u nedelju.

Partizan je bolje počeo i poveo sa 5:0 nakon jednog minuta igre. U ovom delu igre istakao se Rade Zagorac sa pogođene dve trojke, ali su Đorđe Gagić i Gediminas Orelik doneli preokret domaćinu.

Olenik je pogodio dve trojke i nagovestio odlično šutersko raspoloženje.

Kako je četvrtina odmicala, crno-beli su izgledali sve dezorganizovanije, dok je Liektabelis stigao do serije od 7:0. Polovinom deonice Partizan je iskoristio bonus nakon druge lične greške Tristana Vukčevića.

Litvanski tim je nastavio da dominira i poveo sa 14:8, što je nateralo Željka Obradovića da zatraži prvi tajm-aut na meču.

Izvanredni Orelik je doveo Liektabelisu plus osam, ali je zaostatak Partizana sa četiri brza poena prepolovio Zagorac.

U finišu prve četvrtine probudio se Kevin Panter, koji je držao crno-bele u igri, uprkos konstantnoj prednosti domaćih.

Gagić ipak nije dozvolio crno-belima da se dodatno približe, pa je na dva minuta pre kraja prve četvrtine pogodio za plus šest.

U poslednjem minutu uvodne četvrtine, Panter je ubacio u brzinu i sa šest poena u nizu doneo izjednačenje Partizanu. 

Partizanov Amertikanac je pogađao sve u ovom delu igre i već nakon prvih 10 minuta stigao do dvocifrenog učinka, a nagoveštaj da crno-beli preuzimaju kontrolu bila je blokada Matijasa Lesora.

Domaćin je bolje ušao u drugu četvrtinu, a naročito se istakao Giedraitis koji je sa pet brzinskih poena poveo sa velikih plus osam.

Obradović je reagovao uvođenjem Dalasa Mura, a nedugo nakon početka druge četvrtine Orelik je dobio udarac, što je dovelo do kratkog prekida igre.

Izvanredni Orelik je petom trojkom iz isto toliko pokušaja doneo Liektabelisu velikih plus 14, a očajnu igru crno-belih najbolje oslikava serija od 20:0 domaćeg tima.

Prve poene za Partizan u ovom delu igre postigao je Balša Koprivica tek na početku osmog minuta.

Liektabelis je održavao ogromnu razliku do odlaska na poluvreme, a nadu da će nastavak biti možda neizvesniji i bolji dao je Panter, koji je pogodio trojku za minus 16.

Drugo poluvreme počelo je Gagićevim poenima, a taman kad je delovalo da će crno-beli da uhvate priključak, usledila je nova serija domaćeg tima i vođstvo od ogromnih plus 21.

Na tri minuta pre kraja treće četvrtine Gagić je pogodio za plus 25, a nepogrešivi Orelik je sa linije slobodnih bacanja doneo i neverovatnih 29 poena razlike.

Očajnu četvrtinu ublažili su Koprivica i Zagorac donevši Partizanu 25 poena zaostatka na ulasku u završnih 10 minuta.

U završnoj četvrtini rezultatske neizvesnosti nije bilo, pa je Partizan donekle rasterećeno igrao. Razigrali su se Jan Madar, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević.

Na kraju, "samo" 15 poena razlike i više nego zaslužena pobeda domaćeg tima, koji su do trijumfa predvodili Gagić i Orelik sa po 21 poenom, dok je u najefikasniji u Partizanu bio Panter sa jednim poenom manje.

Partizan je kiksom u Litvaniji doživeo peti poraz u Evrokupu i stigao do skora 9:5, a ukoliko Huventus savlada Andoru pobeći će crno-belima čak tri pobede više.

Liektabelis je stigao Partizan na dve pobede manje, dok Obradovićev tim u stopu prati i Levalua, koja ima trijumf manje pred sutrašnji okršaj protiv Hamburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke