Cedevita Olimpija na 0-4 u Evrokupu, dve pobede španskih predstavnika

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.11.2022.
22:23
Izvor: Sportske.net

Odigranbe su sve utakmice četvrtog kola Evrokupa.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije očajno su započeli sezonu u Evrokupu, gde posle četiri odigrana kola nemaju nijednu pobedu.

Najnoviji poraz, četvrti u nizu, Ljubljančani su doživeli večeras na gostovanju ekipi Venecije, gde su poraženi rezultatom 76:68, što je Veneciji druga pobeda.

Italijanski tim je bio bolji u najvećem delu meča i na kraju je zasluženo i bez nekih većih problema uspeo da trijumfuje.

Frimen sa 15 i Spisu sa 12 poena i pet asistencija predvodili su pobedničku ekipu, a gostima nisu bile dovoljne odlične partije Jogija Ferela sa 27 poena i Alena Omića sa 11 poena i čak 20 skokova. Uz njih, dvocifren učinak imao je i Adams sa 14 poena.

U istoj, Grupi A, Huventud je na svom terenu bio bolji od Prometeja, rezultatom 82:77. Tim iz Badalone je utakmicu prelomio u trećem kvartalu koji je dobio sa ubedljivih 25:8, a gosti su u poslednjem kvartalu uspeli samo da ublaže poraz, iako su bili i nadomak preokreta kada su u samom finišu smanjili na 79:77. Elenson je sa 13 poena i 10 skokova bio najbolji u Huventudu, a goste je predvodio Nigerijac Agada sa 18 poena. Huventudu je ovo treća pobeda, a Prometej je doživeo drugi poraz.

Hapoel iz Tel Aviva je izbio na vrh tabele Grupe B, posle ubedljive pobede na svom terenu nad italijanskim Trentom rezultatom 93:63, uz 22 poena i devet skokova Hoarda. Hapoel sada ima skor 3-1, kao i Budućnost, Promiteas, Turk Telekom i Gran Kanarija koja je večeras kao gost savladala Pariz rezultatom 89:81. Najzaslužniji za trijumf ''Granke'' bio je Sloter sa 21 poenom, odličan je bio i Šurna sa 14 poena i sedam skokova, a kod domaih ubedljivo najbolji Alman sa 30 poena, osam asistensija i pet skokova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke