Cedevita Olimpija očajno igra u Evrokupu, novi poraz pred gostovanje Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.01.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Razočaravajuće igre ekipe iz Ljubljane.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Pet dana pred gostovanje Crvenoj zvezdi u AdmiralBet ABA ligi, ekipa Cedevita Olimpije je večeras dočekala rumunski Kluž u 11. kolu Evrokupa.

Bila je to još jedna loša partija ekipe Jurice Golemca koja je pretrpela i deveti poraz u ovom takmičenju od početka sezone.

Kluž je u derbiju začelja u Grupi A slavio sa 88:80, pa sada rumunski klub ima skor 4-7, a Cedevita Olimpija 2-9 na poslednjem mestu na tabeli.

Izuzev par minuta u trećoj četvrtini, Kluž je sve vreme imao rezultatsku prednost i potpuno zasluženo je izborio pobedu.

Džons, Šepard i Stipanović su sa po 14 poena bili najefikasniji u ekipi Kluža, a pratio ih je bivši košarkaš Partizana Stefan Birčević sa 13 poena i šest skokova, dok je Nemanja Gordić upisao šest poena i šest asistencija.

Ljubljančanima nije vredela odlična partija Jogija Ferela koji je meč završio sa 27 poena. Uz njega istakli su se i Lovro Gnjidić sa 13 i Alen Omić sa 10 poena i 14 skokova.

U lošoj formi je i litvanski Lijetkabelis koji sa klupe vodi Nenad Čanak. Lijetkabelis je večeras pretrpeo četvrti uzastopni, a ukupno sedmi poraz kojim je pao na pretposlednje mesto na tabeli Grupe A.

Bolji od ekipe Nenada Čanka večeras je bio Ulm koji je na svom terenu slavio sa 78:69, predvođen Brazilcem Mateusom sa 21 poenom, osam asistencija i šest skokova.

U Grupi B, London Lajonsi su večereas kao gosti savladali italijanski Trento sa 84:70, a vodeća Gran Kanarija je upisala devetu pobedu u sezoni, na svom terenu protiv Promiteasa - 91:72, uz 18 poena Inglsa.

-

Standings provided by Sofascore

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke