Cedevita Olimpija pala u "Morači", Budućnost u četvrtfinalu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 09.03.2021.
21:03
Izvor: Sportske.net

Veliko slavlje u Podgorici.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Košarkaški podgoričke Budućnosti zabeležili su važnu pobede u 6. kolu grupe G Evrokupa slavivši u "Morači" protiv Cedevita Olimpije rezultatom 79:66 čime su se plasirali u četvrtfinale Evrokupa.

Izabranici Dejana Milojevića su ušli jako motivisano u ovaj meč pošto su u prethodna dva navrata ove sezone izgubili od rivala iz Ljubljane.

Ipak, gostujući tim je kontrolisao tok utakmice u prvoj četvrtini, ali je Budućnost nije dozvolila da se Cedevita Olimpija značajnije odlepi.

Već početkom druge četvrtine usledio je preokret kada je Amedeo Dela Vale pogodio za 23:21.

Usledila je blaga serija domaćih koji su predvođeni Nikolom Ivanovićem polovinom druge deonice došli do plus pet.

Usledio je odgovor Jake Blažiča i Eda Murića, a upravo je bivši košarkaš Crvene zvezde i najbolji pojedinac gostujućeg tima doneo plus dva svom timu na poluvremenu.

Treća četvrtina protekla je u velikoj borbi i sve je stalo u završnih 10 minuta.

Ovaj deo igre u potpunosti je pripao domaćinu, koji je to nagovestio već na startu kada je Danilo Nikolić i Dela Vale pogodili trojke.

Dela Vale je iskoristio i tri slobodna bacanja za plus osam domaćih, a Ivanović je trojkom na četiri minuta pre kraja doneo devet poena viška svom timu.

Isti košarkaš je u finišu meča bio hladnokrvan sa slobodnih bacanja, pa je u završnih 100 sekundi Budućnost ušla sa plus 11.

Sve je bilo gotovo kada je Dela Vale pogodio trojku, kojom je Budućnost skinula prokletstvo u mečevima protiv ljubljanskog tima.

Najzaslužniji za trijumf Budućnosti bili su Melvin Edžim sa 20 poena uz osam skokova i jednu asistenciju, a tri manje je ubacio izvanredni Ivanović, dok su Dela Vale, Nikolić i Rid bili dvocifreni.

U redovima poraženih domonirao je Blažić sa 18 poena, Džons je imao 12, dok se Peri zaustavio na 11.

Budućnost se ovom pobedom prestigla današnjeg rivala i sa drugog mesta obezbedila plasman u četvrtfinale u grupi u kojoj igraju još i Virtus iz Bolonje i francuski Burž.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke