Cedevita Olimpija pala u "Pioniru", Zvezdina igra nerava vredna plasmana u finale!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 23.05.2022.
20:55
Izvor: Sportske.net

Napetije nego što smo očekivali.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale AdmiralBet ABA lige pobedom protiv Cedevita Olimpije 88:77 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24) u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" i tako zakazli duel protiv Partizana sa kojim će serija početi već u petak.

Meč se igrao u serijama na obe strane, a interesantno je da su dvojica najefikasnijih igrača došla iz redova poreženog tima. Neverovatni Jogi Ferel meč je završio sa 25 poena, dok je Zoran Dragić imao četiri manje.

Zvezda je odlično počela utakmicu i povela sa 5:0 poenima Voltersa i Holinsa, a tim Dejana Radonjića, kao i obično ove sezone, igrao je odličnu odbranu i dozvolio samo sedam poena rivalu na polovini prve četvrtine.

Nakon ne baš sigurnih slobodnih bacanja Kalinića, Ferel je trojkom približio goste na minus tri, ali je Ognjen Kuzmić već u narednom napadu zakucavanjem vratio Zvezdi pet poena viška.

Zvezda je krajem sedmog minuta igre trojkom Kalinića stigla do dvocifrene prednosti, a Cedevita Olimpija je ušla u seriju promašaja, što su Radonjićevi izabranici vešto koristili.

Finiš prve četvrtine obeležili su teški promašaji Džejkoba Pulena i Dejana Davidovca, pa je Zvezda sa plus 11 završila prvo poluvreme. Dvocifrena prednost domaćih najviše je došla iz očajnog šuta gostiju 1/8.

Druga četvrtina počela je trojkom Eda Murića, ali je istom merom na drugoj strani uzvratio Dobrić.

Nedugo zatim usledilo je i spektakularno zakucavanje Luke Mitrovića posle kontre, što je dalo dodatni impuls publici, a euforiji u dvorani podigli na viši nivo.

Igra gostiju se potpuno raspala kako se poluvreme bližilo kraju, a novom trojkom Dobrića crveno-beli su stigli dotad najvećih plus 19.

Od tog momenta kao da su se domaći malo opustili i popustili u odbrani, pa je Cedevita Olimpija počela da topi razliku i stigla do neverovatne serije, kojim je stigla na jednocifreni zaostatak.

U ovom delu igre istakao se Zoran Dragić, koji je trojkom zaokružio seriju na 15:0 pošto ju je u narednom napadu Volters prekinuo uz koš-faul za plus šest.

Važnu trojku u finišu poluvremena postigao je Kalinić, a isti košarkaš je odličnim zakucavanjem podigao publiku na noge i pokrenuo seriju od 8:0 za domaći tim.

Usledio je novi odgovor gostiju posle poena sjajnog Zorana Dragića, međutim seriju tima iz Ljubljane prekinuo je trojkom Branko Lazić, zatim je Ivanović dvema trojkama omogućio crveno-belima plus 15.

Gosti su opet uzvratili serijom, koja je nastavljena i početkom poslednje četvrtine, došavši do jednocifenog zaostatka, a u ovom delu igre Eron Vajt i Stefan Lazarević su bili najraspoloženiji.

Upravo je Vajt doneo Zvezdi plus 14, drugom trojkom na meču.

U finišu meča došlo je do ubacivanje predmeta u teren, a na navijače Zvezde apelovao je i Nebojša Ilić pošto je došlo do dužeg prekida.

Duel je nastavljen, a važnu trojku za plus 11 postigao je Lazić, a nakon "mrtve lopte" strelca je pokazala napad za Zvezdu, što je iskorisio Mitrović.

Uprkos svemu, Jogi Ferel je držao goste u šansama da dođu do pobede, mada je prednost Zvezde bila velika. 

Kako se meč bližio kraju, nervoza je rasla, pa je došlo do sukoba Murića i Kalinića, za Zvezdin as je isključen i posle sukoba protiv Edžama.

Ipak vremena za preokret nije bilo, pa je Zvezda zahvaljujući Kaliniću, najefikasnijem igraču pobedničkog tima, sa ubačenih 15 poena, otišla u prvo finale AdmiralBet ABA lige protiv Partizana još od 2013. godine i F4 u Laktašima.

Serija počinje od petka u 20 sati i videćemo da li će Zvezda odbraniti tron ili će je posle dugog niza godina prepustiti Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke