Birčević "razbio" Cedevitu Olimpiju u Rumuniji, Bursa bolja od Huventuda!

Autor: Mladen Heleta
sreda 19.10.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Pobede Liatkabelisa i Promiteasa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Odigrane su prve četiri utakmice večerašnjeg programa u drugom kolu Evrokupa.

Grupa A:

Košarkaši Cedevite Olimpije neprijatno su iznenadili i ubedljivo su poraženi na gostovanju od ekipe Kluža rezultatom 94:76. Rumune je vodio bivši reprezentativac Srbije Stefan Birčević sa 24 poena i šest skokova. Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Adams sa 25 poena.

Kluž je na taj način došao do prve pobede, a predstavnik AdmiralBet ABA lige ima dva poraza i jako loš start.

Liatkabelis je kod kuće pobedio pobedio Ulm sa 80:76. Litvanski tim je do trijumfa predvodio Moris sa 14 poena, dok se kod Nemaca istakao Kristen sa 19. Obe ekipe sada imaju skor 1-1.

U derbiju grupe igrali su Bursa i Huventud, a slavili izabranici Dušana Alimpijevića sa 81:72. U Bursi, koja je vicešampion ovog takmičenja, istakao se bivši igrač Mornara Nidam sa 24 poena, dok je Bitim dodao 18. Ante Tomić je ubacio 18 poena za Huventud. Turski tim je na skoru 2-0, a španski na 1-1.

Grupa B:

Promiteas je kao domaćin savladao Gran Kanariju sa 93:82 i načinio malo iznenađenje. Brutalnu partiju u grčkom sastavu pružio je Džo Jang, koji je upisao 34 poena i šest asistencija. Kod gostiju je prednjačio Nikolas Brusino sa 19 poena. Promiteas je zabeležio drugi trijumf u takmičenju, a Gran Kanarija sada ima učinak 1-1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke