Cedevita Olimpija pobedila i lidera, ali nikako da se pomeri sa dna tabele

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.12.2022.
22:50
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je deveto kolo Evrokupa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije se polako, ali sigurno približavaju mestu koje vodi u nokaut fazu Evrokupa.

Tim iz Ljubljane je takmičenje u Grupi A počeo sa šest poraza u nizu, ali je u poslednja tri kola upisao drugu pobedu.

Večeras je u okviru devetog kola ekipa Jurice Golemca kao gost iznenadila vodeću ekipu iz ove grupe, francuski Burg, i na kraju posle uzbudljive završnice trijumfovala sa 91:90.

Burg sada ima skor 6-3 koliko i Huventud na vrhu tabele, a Cedevita Olimpija je i dalje poslednja na tabeli sa dve pobede i sedam poraza.

Najzaslužniji za ovaj trijumf je Džoš Adans koji je meč završio sa 26 poena, šest asistencija i pet skokova, a odlični su bili i Jogi Ferel sa 18 i Alen Omić sa 14 poena i šest skokova. U ekipi Burga najefikasniji su bili Flojd i Pelos sa po 22 postignuta poena.

U ovoj grupi je i Prometej večeras bio uspešan na gostovanju, i to protiv Venecije gde je slavio sa 75:71. Sada obe ekipe imaju po pet pobeda i četiri poraza, a najzaslužniji za trijumf gostujućeg tima bili su Balvin sa 18, Kenedi sa 15, Agada sa 13, uz devet skokova i Stivens sa 12 poena i 10 skokova. U Veneciji najbolji Bruks sa 13 poena i sedam skokova.

U Grupi B je veliku pažnju privukao duel London Lajonsa i Pariza, ekipa koje je bivši izvršni direktor Evrolige priželjkivao u elitnom evropskom takmičenju. Večeras je Pariz bio bolji i trijumfovao sa 93:80, uz 15 poena Simsa, a na drugoj strani najbolji je bio Deker sa 19 poena. Pariz je sada treći na tabeli ove grupe sa skorom 6-3, a London Lajonsi imaju dve pobede manje.

Gran Kanarija nastavlja trku za prvo mesto u ovoj grupi sa Turk Telekomom, pa posle najnovijih pobeda obe ekipe imaju skor 7-2. ''Granka'' je večeras trijumfovala u Hamburgu rezultatom 83:76, uz 16 poena Diopa i 15 Brusina, a MekKolum je sa 15 poena i osam skokova.

Konačno je posle osam uzastopnih poraza prvu pobedu ostvario i poljski Slask koji je u derbiju začelja Grupe Bdeklasirao italijanski Trento sa 80:57. Zanimljivo, Trento je za vikend uspeo da savlada evroligašku ekipu Armanija u šampionatu Italije, a u Evrokupu sada ima skor 2-7.

Martin je sa 21 poenom vodio Slask do pobede, a u Trentu najbolji Kroford sa 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke