Cedevita puna vitamina na startu sezone - Demonstracija sile protiv Krke

Autor: Nemanja Janošev
subota 25.09.2021.
22:47
Izvor: Sportske.net

Završen je subotnji program AdmiralBet ABA lige.

Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Krku na svom parketu sa 88:56 (18:15, 26:12, 27:9, 17:20) u uvodnom kolu AdmiralBet ABA lige.

Već posle prvog poluvremena, pitanje pobednika je rešeno. Ekipa Jurice Golemca je razbila Krku na krilima Kina i Ogosta, te je rezultatska neizvesnost, za razliku od prethodnog meča subotnjeg programa AdmiralBet ABA lige izostala.

Kao da im +17 iz prvog dela nije bilo dovoljno, pa su igrači Cedevita Olimpije u trećem kvartalu igrali još jače i na leđima Majkla Kina, Zeka Ogosta i Džejkoba Pulena došli do lake pobede nad Krkom.

Kin je bio odličan sa 17 poena i šest asistencija, uz 60 odsto procenta šuta iz igre, a u Krki je jedini dvocifreni bio Templ Gibs sa 10 poena.

Iako Krka nije relevantan protivnik za donošenje suda, a i rani je deo sezone, Cedevita Olimpija je pokazala da poseduje snagu za vrh tabele regionalnog šampionata, ali njihovi pravi ispiti tek slede. 

Najveći će dobiti 17. oktobra, kada se budu sastali sa šampionom Crvenom zvezdom, a pre toga ih očekuju duelu sa neugodnim Borcem, ali i FMP-om.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke