Cedevita rešena da skine Zvezdu sa trona!

Autor: Boban Filipović
sreda 14.06.2017.
16:45
Izvor: Sportske.net

"Vitamine" će naredne sezone sa klupe predsvoditi bivši reprezentativac Jugoslavije,, pred koga su postavljeni vioski ciljevi.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS

Povezane vesti

Ono što se najavljivalo prethodnih dana, danas je konačno potvrđeno.

Jure Zdovc je novi trener Cedevite.

"Drago mi je da sam došao u ovaj klub. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Meni je u ovom poslu jako bitno da te netko želi. Kad vidiš da te netko hoće dovesti u svoju sredinu onda je to puno lakše i ja to cijenim. Zadovoljan sam što sam tu. Cedevita je klub koji je u zadnje vrijeme u samom vrhu europske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cijenjen u inozemstvu, gdje sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Eurolige. Cedevita može izboriti Euroligu kroz Eurokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo."
izjavio je Slovenac u svom prvom odbraćanju novinarima.

Njegov primarni cilj je prsten u ABA ligi.

"Zbog toga su me i doveli. Ja sam ambiciozan trener, ponekad i previše, ali tako je. To tražim i od igrača. Sigurno da ćemo napraviti sve što možemo. Mislim da je jasno da su ciljevi osvojiti Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i ABA ligu. To moraju biti naši ciljevi jer samo visoki ciljevi vrše pritisak na sve nas. Nisam spomenuo još i Eurokup, a tu cilj mora biti plasman među najbolja četiri, tako da neće biti lako." rekao je Zdovc.

On zna kako se osvaja ABA liga, učinio je to sa Olimpijom 2002. godine, ali kao igrač u smiraj svoje velike karijere.

Tokom trenerske karijere radio je u Krki, Splitu, Slovanu, Iraklisu, Olimpiji, Bosni, Sapartaku iu Sankt Petersburga, Gazijantepu, AEK-u, a bio je i selektor reprezentacije Slovenije u dva maha.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 15.06.2017
11:38

Oni vec 5-6 godina ulazu ogroman novac, dovode dobre strance i jos bolje domace, ali jednostavno im nikako ne ide. Trenere mijenjaju kao carape, nerijetko pocetkom sezone odmah raskinu ugovore sa dva-tri stranca, tako da ne vidim nista novo. Trenersko ime, po meni, sigurno slabije od Repese, tako da nema razloga za strah. Ipak, uvijek su moguca iznenadjenja, mozda im ovaj put uspije. Ove sezone cak nisu ni bili dostojan protivnik ni u jednom trenutku, osim u prvoj utakmici u ligaskoom dijelu.

avatar
Аки014
Wednesday, 14.06.2017
17:12

Чуј га , у самом врху европске кошарке хахахаах

avatar
Old_school
Wednesday, 14.06.2017
17:11

Eh da je tako lako Zvezdu skinuti sa trona...moracete se dobro oznojiti za to.

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 14.06.2017
17:10

Cedevita ima budžet koliki zeli :-) odnosno koliko vlasnik pozeli da ulozi. Ako mu je bas jako stalo do EL onda se moze ocekivati dobar roster. Mada, do sad su pokusavali sa kombinacijom hrvatskih igraca i dobrih stranaca,nije islo, Ne bi me zacudilo da dovedu sve sa strane samo da pokusaju uzeti trofej. Mada Zvezda ima pol poziciju,ipak igra EL i privlacinija je igracima, dakle bitan je samo finansijski momenat

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 14.06.2017
18:14

Igrali su EL i imali su precizno 7m, ove sezone iako nisu je igrali nisu bili daleko od te cifre....pokusavaju, ne ide im za sada, cesto izgledaju smesno, navodio se kao problem trener, mada je stvar tu kompleksnija....Kada bi pokusali da okupe legiju stranaca, trebalo bi im mnogo vise novca, preko 10m lagano, pa i to ne garantuje uspeh, trebaju brojne kockice da se poklope....Bitan je momenat kada cemo izvrsiti renoviranje tima, smenu generacija, to ume da uzdrma igru, napravi slabosti...takodje veoma gadno moze biti kada se izvrsi promena trenera, citava jedna filozofija se tu moze promeniti...ali videcemo, pametniji smo od toga, necemo odustati i menjati sampionski sablon, znamo i koga cemo za trenera posle Radonje, videcemo kasnije, pokusace mnogi sve da nas sklone sa trona, ali mi smo istinski sampioni, vreme ce pokazati.....

avatar
MikiTheLegend
Wednesday, 14.06.2017
21:56

Postoji prica i da se u Cedeviti mnogo mesaju trenerima u posao pa je moguce i da to utice... Po meni smo za sada sigurno u prednosti za trenera i za igranje EL kao i za taj neki kontinuitet u radu i uspehu, trofejima. Ali para vrti gde burgija nece, videcemo, ja mislim da oni nece uloziti toliko novca jer im treba vise od 10 miliona a ni to im nije garant...