Olimpija nije dozvolila šok, ,,studenti" u finišu pali u Ljubljani

Autor: Sportske Net
utorak 04.04.2023.
21:08
Izvor: Sportske.net

SC vodio gotovo čitav meč, pa na kraju izgubio.

Cedevita Olimpija/Tine Ružić
Cedevita Olimpija/Tine Ružić

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite Olimpije pobedili su Studentski centar rezultatom 84:83 u okviru 24. kola AdmiralBet ABA lige. 

Studenti su na samom startu meča poveli 6:0 i pokazali protivniku da ovo neće biti lak meč za domaći tim. Olimpija je preko Omića i Ferela preokrenula, ali je usledila serija Podgoričana u finišu prve četvrtinei vodstvo od 23:19. 

U nastvku Studentski centar je povećao svoju prednost na 10 poena posle prve dve četvrtine. Imali su izvanrednu seriju od 12:0 sredinom kvartala i maksimalnih 14 poena prednosti. 

Ipak, Olimpija je proigrala u nastavku i odmah na početku trećeg perioda vezala devet poena i došla na poen zaostatka. Sa istom tom pednošću, od pola koša razlike za Studente, ušlo se u poslednju četvrtinu. 

Ponovo je tim iz Crne Gore poveo sa osetnom šrednošću, ali tu su i stali. Olimpija je preko Omića i Adamsa napravila još jedan preokret i u poslednjim sekundama povela 77:76, potom poenima Omića povisila na 79:76. Vezali su gosti dve trojke, ali nije bilo dovoljno za pobedu večeras u Ljubljani. 

Najefikasniji kod domaćih bio je Adams sa 21 poenom, dok je Omić upisao dabl-dabl sa 15 poena i 12 skokova. Isto broj poena imao je i Murić.

U ekipi Studentskog centra istakao se Megi sa 21 poenom, Pavlićević je stao na 12, a Ivišić na 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke