Čeh oduševljen Jokićem: "On je moderna verzija Arvidasa Sabonisa, Srbija među favoritima"

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.09.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Kako i ne bi bio...

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Legenda češke košarke Jirži Velš analizirao je za tamošnje medije tim Srbije s kojim se selekcija njegove zemlje sastaje večeras u Pragu u okviru 2. kola Evropskog prvenstva.

Češka je turnir započela porazom od Poljske zbog čega nisu nimalo srećni. Tako su sada u seriji od pet mečeva bez trijumfa računajući sve utakmice i nadaju se da bi protiv Srbije mogli da prekinu taj negativni niz. To neće biti lako, znaju i sami.

Jirži Velš je neko ko vrlo dobro poznaje ovdašnju košarku. Nosio je dres Olimpije iz Ljubljane, ali i NBA timova poput Golden Stejt Voriorsa, Klivlend Kavalirsa, Boston Seltiksa, Milvoki Baksa.

On je u prvi plan izdvojio, očekivano, MVP NBA lige Nikolu Jokića kao glavnu pretnju srpskog tima.

"On je moderna verzija Arvidasa Sabonisa. Najbolji je igrač na svetu u ovom trenutku. Protiv njegovog tela je teško igrati zbog kombinacije kilograma i visine, a u isto vreme ima neverovatne veštine. Za mene je on plej u telu centra i to mu daje ogromnu varijabilnost u igri. Ima neverovatne veštine dodavanja, pored dominacije u skoku i poentiranju", konstatovao je Velš.

Čeh je napomenuo da je Srbija najveći favorit u njihovoj grupi, te da je uz Francusku i Nemačku pretendenti za osvajanje Evropskog prvenstva.

"Srbija ima kvalitetne individualce. Vasa Micić je oporavljen od povrede, jedan je od najboljih igrača Evrope. On je kombinacija beka i pivota, što obično odlično funkcioniše", naveo je.

Utakmica Češke i Srbije na programu je danas od 17.30, a vi pokušajte igru više poena u AdmiralBet. Granica je 169.5, a kvota 1.87.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke