Čeka nas spektakl u polufinalu, Zvezda će imati težak posao!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Favorit i večeras opravdao očekivanja i plasirao se u polufinale.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Večeras smo dobili prvi polufinalni par u plej-ofu AdmiralBet ABA lige. To će biti susret Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, pošto je ljubljanski tim večeras i u drugoj utakmici bio bolji od Igokee, ovoga puta u Laktašima, rezultatom 74:69.

Prvu četvrtinu kao i početak druge obeležila je ravnopravna borba dve ekipe, ali Cedevita Olimpija onda pravi seriju 7:0 i stiže do nešto osetnije prednosti, rezultatom 28:23, a ubrzo i do ''plus osam'' - 33:25.

Do poluvremena, Igokea je uhvatila priključak, smanjila je na 39:36, a početak treće deonice je pripao domaćem timu koji na krilima Volera, Ilića i Stivensa pravi preokret i dolazi do vođstva od sedam poena razlike - 46:39.

Tim iz Laktaša je održavao vođstvo do pred kraj treće četvrtine, ali Cedevita Olimpija pravi novu seriju od 8:0 i dolazi do novog preokreta - 57:55 za Ljubljančane. 

Držali su se domaći još nekoliko minuta u poslednjoj četvrtini, ali još jedna serija gostiju od 8:0, u režiji Džejkoba Pulena i Jogija Ferela ispostavila se kao ključna za ishod ovog meča.

Ferel na kraju najefikasniji sa 20 poena, Edžim je upisao 16, a Pulen 11 poena. Kod domaćih najbolji Dalibor Ilić sa 16 poena i 12 skokova, Voler je upisao 13, a Stivens 10 poena.

Večeras od 21 čas svoj drugi meč odigraće FMP i Budućnost. Podgoričani su prvi meč dobili na svom terenu i večeras imaju meč loptu za plasman u polufinale, a ako verujete da će im se FMP revanširati, AdmiralBet vam je pripremio kvotu 2.47.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke