Čelnici Dubaija izneli planove - Za početak, ko će biti trener?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Ubrzano se radi na formiranju tima za sledeću, njihovu premijernu sezonu.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Danas su u Beogradu čelni ljudi novoformiranog Košarkaškog kluba Dubai, potpredsednik Đorđe Đoković i generalni direktor Dejan Kamenjašević otkrili svoje planove za naredni period do početka naredne sezone, u kojoj ćemo ekipu Dubaija gledati u AdmiralBet ABA ligi.

Tim još nije formiran, a da bi se to dogodilo, neophodno je najpre izabrati trenera. Đoković i Kamenjašević imaju sliku ko bi to mogao da bude, ali ime ne žele da otkrivaju, jer je njihov ''prvi pik'' još uvek pod ugovorom sa nekim drugim klubom.

''Imamo ideju, imamo i osobu, ali pošto su svi pod ugovorom ne možemo da kažemo ko je osoba. Ali, značiće nam da afirmišemo status gde igramo, da bi osim AdmiralBet ABA lige znali kako da se to formalizuje. Gledamo da bude osoba iz regiona.

Što se tiče sportskog, već dugo smo na tržištu, gledamo i smatramo da nismo bili u situaciji da bilo šta do sada definišemo, ali sada je to slučaj. Sve što se pojavljivalo, nije imalo veze sa nama, 99 odsto nema sa nama, nego sa agentima. 

Sada tek počinjemo da razmišljamo o tome, mislim da možemo da sklopimo kompetitivnu ekipu koja ima svoj identitet, zato je i bitno koga ćemo potpisati kao glavog trenera'', izjavio je Kamenjašević.

Đorđe Đoković uverava da se u Dubaiju ''neće razbacivati parama'', već im je cilj da formiraju finansijski održivu priču.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

''Jako rano smo sklopili ugovore, prvo smo postigli dogovor sa Koka kola Arenom, jednom od najboljih na bliskom istoku. 

Trenutno smo u toj situaciji da stvaramo ekipu samo za AdmiralBet ABA ligu, koja će se zasnivati mahom od regionalnih igrača, ali ako se promene licence oko drugih liga, onda ćemo i pristupiti drugačije, veliki broj sponzora i partnera je zainteresovan za Dubai, ali mi nismo mogli da pregovaramo dok nismo potpisali ugovor koji smo potpisali nedavno.

Mi smo osnovani u aprilu 2021. godine, imamo veliku želju da prikažemo Dubai u pravom svetlu, ovo nije samo sportski projekat, već kako jedna zdrava sportska struktura treba da izgleda, želimo da prikažemo Dubai onakav kakav jeste, da tu živi preko 200 nacija, gde nema rasizma, iz koje ste kulture ili vere, ko nije bio u tom gradu, ne zna o čemu pričamo. 

Podržani smo od strane vlasnika i čitavog grada i Emirata, da mi budemo najbolji ambasadori tog grada. Nismo došli da se razbacujemo parama, nego da stvorimo zdravu strukturu, da stvorimo zdrav ekosistem, da se sami finansiramo'', izjavio je Đorđe Đoković, a preneo ''Telegraf''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke