Centar Zvezde: "Sa Teom je život lakši, mada se ljuti na mene"

Autor: Filip Rodic
utorak 10.10.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Zna se ko je "mozak" ekipe.

KK Crvena zvezda/YouTube
KK Crvena zvezda/YouTube

Povezane vesti

Pridošlica u redovima Crvene zvezde Džoel Bolomboj došao je iz redova finaliste Olimpijakosa i još se prilagođava timu i nalazi svoju ulogu.

Bolomboj je u intervjuu za "Sportklub" naveo šta je bio razlog njegovog dolaska u beogradske iz pirejskih crveno-belih.

"Mislim da je odlučila dobra prilika u svakom pogledu. Mislim da imamo odličnu grupu momaka. Imam mogućnost da igram i na ‘četvorci’ i na ‘petici’, za razliku od nekih prethodnih godina. Uglavnom sam imao igrao peticu, ali to je u redu. Mislim da ovde imam malo više prilike da igram na obe pozicije i pomognem timu gde god da sam postavljen. Ako sam na ‘petici’, imam sposobnost da preuzimam u odbrani i igram čuvam manje igrače, bekove. U napadu mogu da hvatam lob-dodavanja oko obruča. Možete da bacite lob bilo gde u okolini obruča i ja ću moći da zakucam. Mogu i da blokiram šuteve, menjam šuteve protivnika. Ako provodim vreme na mestu krilnog centra, onda mogu da ‘raširim’ parket i pogodim trojke i otvorene šuteve“, rekao je centar crveno-belih.

Na Malom Kalemegdanu se opet sreo sa bivši saigračem iz CSKA Milošem Teodosićem.

"Definitivno je život lakši svima nama. Miloš se ponekad ljuti na mene jer ne postavljam dovoljno blokova. Svakako je veoma lepo igrati sa elitnim dodavačem koji može da ‘čita’ igru. U ovoj fazi karijere on pre svega gleda da razigra, a ne da traži poene. Pored njega ja izgledam dobro“, kaže centar Zvezde.

Očekivanja od Crvene zvezde su velika u novoj sezoni, a igrači su toga i te kako svesni.

"Imamo veoma solidan tim na papiru i sve će zavisiti od toga koliko ćemo se brzo upoznati i bitno je da ostanemo zdravi, pa ćemo nastaviti. Navijačima mogu da im kažem da smo spremni. Košarka koju ćemo igrati je timska. Lopta će se kretati, mi ćemo ‘leteti’ u kontrama. Igramćemo zaista dobru košarku“, poručio je Džoel Bolomboj.

Posle impresivnog izdanja na domećm parketu protiv Avela, Zvezdi u Evroligi sledi gostovanje Žalgirisu u Kaunasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke