Ceo NBA se smeje Simonsu, zvezda File je tragičar sezone

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 21.06.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Teret koji nije mogao da podnese.

Beta/AP Photo/Nick Wass
Beta/AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Najplaćeniji košarkaš Filadelfija Seventisiksersa Ben Simons totalno je podbacio u polufinalnoj seriji Istočne konferencije protiv Atlanta Houksa, koji je njegov tim izgubio u majstorici između nedelje i ponedeljka.

Simons je odlučujući meč u Filadelfiji potpuno podbacio u većini segmenata igre, izuzev asistencijama kojih je imao 13.

Za nepunih 36 minuta igre na parketu, uz Džoela Embida, glavni igrač kluba iz Pensilvanije ubacio je svega pet poena uz osam skokova.

Budući da su Seventisiksersi regularni deo sezone na Istoku završili na prvom mestu, očekivalo se makar da igraju finale Konferencije, ali ni to nisu uspeli, a Australijanac je u ključnom meču pokazao da nema liderske sposobnosti.

Poseban gnev na račun Simonsa ogledao se tokom jednog napada gde je propustio priliku da poenterski završi akciju kada je sam bio ispod koša, već je nonšalantno i nelogično rešio da uposli saigrača.


Statistički gledano, Simons je potpuno podbacio u ključnom delu sezone, a u prilog tome svedoči podatak da je u ligaškom delu sezonu beležio 14,3 poena, najniže u karijeri, a u seriji sa Atlantom samo 10,7 po meču. Sa penala je šutirao katastrofalnih 32,6 odsto, a za 99 minuta na terenu u poslednje tri utakmice šutnuo je samo 14 puta iz igre.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke