Četiri godišnja doba u "Areni" i pobeda Partizana!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.03.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Izuzetno bitna pobeda Partizana nad Albom. Crno-beli na 14-12.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobeda Partizana u okviru 26. kola Evrolige na svom parketu protiv Albe, bilo je 88:74!

Partizan je slabo krenuo, probleme je Smailagiću pravio Kumađi koji je lagano stizao do ofanzivnih skokova, pa je Željko odmah morao da menja. Trojka Pantera za 5:6, ali su gosti stigli i do 5:12 novom serijom, ispostavilo se da je to bila najveća prednost jednog tima u prvom poluvremenu. 

Uozbiljio se Partizan, stigao do prednosti posle trojke Papapetrua, ali je Alba ponovo uspela da se vrati na pravi kolosek, Timan je pogodio trojku za 20:24. 

Aleksa Avramović je imao svoj šou početkom druge četvrtine, postigao je tri trojke, prvih 11 poena Partizana u ovoj deonici, ali je nakon njegovog sjajnog ritma, ekipa stala. Matisek je pogodio trojku za 35:42, ali se domaćin konsolidovao do kraja, videli smo i sjajno zakucavanje Ledeja. Samo dva poena minusa na odmoru.

Ozbiljnije u odbrani je počeo Partizan drugo poluvreme. Posle trojke Avramovića je bilo 50:44 za domaćina, a onda trojka Smailagića. Kumađi je postigao prve poene za Albu na ulasku u peti minut drugog poluvremena, dokaz kako je Partizan igrao odbranu. 

"Ovo mesto se trese", reče jedan od stranih komentatora posle trojke Anđušića za 56:46, a sve je išlo na vodenicu ekipa Željka Obradovića posle druge trojke Anđušića za kratko vreme - 61:48!

Lesor se popravio sa linije za slobodna bacanja, prednost je nastavila da raste, bilo je i 15 poena viška. Viđeno je i rvanje na terenu oko jedne lopte, sve je išlo na ruku Partizana. Vecel je izgubio duel protiv Lesora, a onda Avramović. Peta trojka za 70:50! Pogodio je jednu i Panter sa 8 metara, nokautirana je bila Alba u trećoj četvrtini. 

Čak 35 poena Partizana u ovoj deonici. Ukupan rezultat četvrtine, 35:9!

Počelo je sa dosta nervoze u poslednjoj deonici, pomalo neshvatljivo od strane Partizana, ali su imali dovoljnu prednost koju nikako nisu smeli da ispuste. Naravno, nije se ni desilo, ali je Željko Obradović bio ljut u pojedinim trenucima, ponajviše na Smailagića. 

Dugo je Partizan bio na 80 poena, Smajli je dobio petu ličnu grešku, na pet minuta do kraja je bilo 80:66 posle poena Proćide. Isti igrač je pogodio za 80:68, nervoza je rasla iz minuta u minut, neko je to morao prekinuti. 

Nije to bio Panter, nije ni Lesor... Ipak, Panter je konačno pogodio sa linije za slobodna bacanja za 82:70. Kapiten je preuzeo stvar u svoje ruke, sve je bilo rešeno na oko 2 minuta do kraja. 

Ukupno 19 poena Avramovića, Panter je dodao 16, Ledej 13, Lesor 10. 

Kod gostiju, Lo 17 poena, Timan i Vecel po 10. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke