Četiri NBA opcije za Topića, moguće i da propusti celu sezonu?!

Autor: Darko Mitrović
petak 07.06.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Američki ESPN izneo svoju najnoviju procenu početka Topićeve NBA karijere.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tokom sezone se spekulisalo da bi plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić mogao da bude čak i prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu, ali je njegova najnovija povreda ligamenata kolena promenila te procene.

Američki novinar Džonatan Givoni se detaljno bavi igračima koji će biti birani na draftu u noći između 26. i 27. juna ove godine. U svom novom tekstu na sajtu ESPN-a, on Topića vidi kao 10. pika na draftu, odnosno Jutu Džez kao klub koji bi ga izabrao.

Ipak, ostavio je mogućnost za još tri opcije, ali ono što najviše brine jeste to što je takođe nagovestio i da bi Topić mogao da propusti čitavu sezonu zbog pomenute povrede kolena.

''Strahovi NBA timova su se ostvarili kada je na lekarskim pregledima na ‘draft kombajnu’ otkriveno da je Topić delimično pokidao medijalni ligament kolena i da će ta povreda morati da bude lečena operacijom. 

Dužinu oporavka će morati da odrede lekari-specijalisti u SAD, ali ne bi bilo iznenađenje da propusti čitavu prvu sezonu. Na isti način su to prethodnih godina učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter junior i Blejk Grifin na startu svojih karijera u NBA.

Činjenica je da je Topić sa samo 18 godina mlađi od čak šest od 24 učesnika ‘Mekdonalds Ol-Amerikan’ utakmice i da je u nekim trenucima bio blizu toga da ga razmatraju za prvog pika drafta. 

Zbog toga neće mnogo pasti na draftu. San Antonio (osmi pik), Juta (10. pik), Oklahoma Siti (12. pik) i Portland (14. pik) deluju kao potencijalne destinacije, u zavisnosti od lekarskih procena. 

Samo timovi koji imaju prvih 15 pikova dobiće pristup tim informacijama, tako nalaže novi kolektivni ugovor (CBA) koji je na snazi u NBA'', objasnio je Givoni koji kao prvog pika očekuje Zakarija Rizašera iz francuskog Burga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke