Četiri u nizu, dominacija Partizana u Kaunasu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.12.2023.
20:53
Izvor: Sportske.net

Bez četvorice večeras, ali ništa se nije primetilo!

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Druga pobeda Partizana na gostovanjima ove sezone u Evroligi, ukupno osma u sezoni, ali i četvrta uzastopna! Savladan je Žalgiris u Kaunasu rezultatom 85:93!

Crno-beli su večeras igrali bez Kaminskog, Avramovića i Trifunovića, dok je Jaramaz koji je zadobio povredu u prethodnom meču AdmiralBet ABA lige bio u protokolu, ali nije ulazio u igru. 

Partizan je odlično krenuo u meč. Šut je na veoma visokom nivou crno-belima u ovom delu sezone i u Kaunasu je večeras nastavio da ih služi, a prva četvrtina je bila izuzetna sa napadačke strane. 

Brzo je bilo 5:0, pa i 11:3, crno-beli su od starta pravili razliku, ali se domaćin probudio u napadu kada im je to bilo preko potrebno. 

Dimša i Evans su nosili domaće do samo tri poena minusa za njih (17:20 i 19:22), ali je onda na scenu stupio Panter trojkom, Doužer je pogodio za dva, kao i Tristan Vukčević sa linije za slobodna bacanja. 

Početkom druge deonice ekipa Željka Obradovića je stigla i do dvocifrene prednosti zahvaljujući Balši Koprivici i Kevinu Panteru koji je nastavio da cepa mrežicu protivnika. 

Bilo je 15 razlike kada je Vukčević pogodio sredinom druge deonice, a Doužer, Panter i Kaboklo su priveli drugu deonicu kraju. 

Litvanci su samo trojkama uspevali da pariraju, u svakom drugom segmentu su bili apsolutno nadigrani od strane crno-belih. 

Nastavak je doneo nešto bolju igru Žalgirisa jer su pogodili dve trojke preko Evansa i Dimše, a posle trojke Šmitsa bilo je 55:62. Na pet minuta do kraja treće četvrtine Litvanci su imali 58:64 zahvaljujući problemima Partizana u napadu, ali su oni prestali ulaskom Smailagića umesto Koprivice. Ledej je zaigrao sjajno, posle njegove trojke vraćena je dvocifrena prednost.

Držao je Partizan goste na odstojanju, ofanzivni skok je bio veoma bitna stavka koja je funkcionisala odlično. Čekalo se samo da crno-beli prelome meč, možda je to učinio Doužer sjajnim ulazom za 2+1 i 71:86 na pet minuta pre kraja meča. 

Čini se da je tačku na sve nade domaćina stavio Naneli trojkom preko ruke na 1:39 do kraja za 79:93. 

Do kraja su stali crno-beli, pomalo neočekivano iako je sve već bilo rešeno. 

Ukupno 22 poena Kevina Pantera, Doužer je imao 16, ali i 6 asistencija, 7 skokova. Naneli je dodao 14, Kaboklo 12 poena, a Ledej 13. 

Kod domaćina Evans 33 poena, Šmits 18. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke